Ja tällä kertaa sitä ihan konkreettisesti - sen verran hyiseksi on kevät sää kääntynyt. Vaan ei se sitkeitä sissejä haittaa kun koiraharrastuksista on kyse.

Lauantaina oltiin Monan kanssa paimentamassa kera Pihkan ja Svean. Tällä kertaa koutsit pisti meidät oikeisiin töihin eli porukalla piti siirtää lampaat aitauksesta kilsan päähän pellolle treenattavaksi. Pihkan kanssa oltiin takakoirakkona, Svea oli naapurin pihan edessä blokkaamassa pyrkimykset sinne, issikka ja bc olivat keulilla jarrukoirina. Pihkalla oli liikaa vauhtia joten se työnti laumaa liian nopeasti eteenpäin ja jarrukoirat olivat vähän pulassa. Lauma saatiin kuitenkin kunnialla laitumelle. Ja sit meidät käskettiin viedä lauma samalla tavalla takaisin ja tuoda uudelleen nyt kuitenkin rooleja vaihtaen.. Nyt pidin Pihkan hihnassa jotta vauhti olisi sopivampi. Pihkahan ei siitä kyl sit tykänny yhtään...
Takaisin päin tullessa Pihka oli jarrukoirana Svean kanssa. Pihka oli jälleen hihnassa.

Pellolla Pihka harjoitteli pysähtymistä ja Svea peruskuljetusta. Svea on mukavasti syttynyt paimennukseen, mutta on vielä hetkittäin hiukan epävarma. Pihkalle harjoiteltiin myös liinalla "pois" sanaa. Sen on todella vaikeaa lähteä poispäin lampaista. Kaiken kaikkiaan treeneissä meni 3,5 tuntia ja kun tuuli tuli todellakin jäätävästä pohjoisesta, oli varsin jäätävät treenit. Kotona lämmin kuppi kahvia oli tarpeen!
tn_laitumella210315.jpg Pihka valmiina hommiin.

tn_svea210315.jpg Svea tarkkana laitumella.

tn_sveapaimentaa.jpg Svea paimentaa

 

tn_aiti_tytar.jpg

Pihka & Svea


Mutta eihän ulkoilu siihen jäänyt vaan lähdettiin iltapalalle Stadiin kun siellä oli street food tapahtuma.  Senaatintorin ja Kauppatorin ympäristössä oli useita pikaruoka pisteitä, asuntovaunuja, pakettiautoja, pikkubusseja. Hauskoja ja kaikilla mainoita ruokia tarjolla kohtuuhintaan!  Sää oli edelleen jäätävä, mutta eihän suomalainen periksi anna helpolla joten kiltisti jonotettin karitsatuotteita myyvän kojun äärellä. Minä otin nyhtökaritsaa juuresten kera ja Kai karitsalla täytetyn vehnäsen, joka oli sellainen pitaleivän tyyppinen annos. Hyvää oli!  Sen jälkeen ei kyllä tehnyt mieli jäädä notkumaan ulos vaan suunnistettiin Kappeliin kahville. - Sama ajatus oli tullut aika monelle muullekin... Kappelin on ihana, tunnelmallinen kahvila ja maisemat mitä hienoimmat, hinta vaan on turhan tyyris.

Sunnuntaina jatkettiin paimennusharkoilla, sillä paikalle tuli kuvausryhmä tekemään juttua paimennuksesta ja Aino oli pyytänyt meidät Pihkan kanssa treenaamaan, jotta näkevät muitakin kun bc merkkisiä paimenia. No, meidän paimennustreeni jatkui samalla teemalla kuin edellisenä päivänä, joten tuskin mitää vau -efektiä meidän tekemisestä syntyi kuvausryhmälle. - Itse asiassa sitten kun kuvausryhmä poistui niin saatiin treenisession loppuun Pihkalle eka kertaa pitkään aikaa rauhallinen kaunis paimennuspätkä, valitettavasti sitä ei saatu ikuistettua videolle.. - no jospa niitä hienoa hetkiä on luvassa tulevaisuudessa lisää. Sää oli jos mahdollista eilistäkin jäätävämpi mutta onneksi tällä kertaa paimennusharkat kesti vain kaksi tuntia.  Ja onneksi sitä luvattua lumisadetta ei tullut.

Sunnuntain mukavaksi lopuksi Cooper kävi silmäpeilauksessa ja sydänkuuntelussa. Siellä oli myös velipoika Ässä samaan aikaan, toiset pihkarillit Svea ja Quattro olivat käyneet jo aiemmin aamupäivällä. Kaikilla silmät priimaa ja sydämet myös! Hienoa!