Loma alkoi ja tietysti eka päiville oli kasattu kaikenlaista hommaa jota ei normiarkena ehdi hoitaa. Niin kuin autojen katsatus ja hammaslääkärikäynti. Joten maanantaina ekaksi fokus katsastukseen ja mondeolla hampuliin. Onneksi mulla on todella hyvä ja ennen kaikkea nopea hammaslääkäri. Viisitoista minuuttia - zip-zap ja homma hoidettu. Tosin tarvitaan vielä toinen audienssi mutta eka osio hoidettu. Fokus onneksi meni kerralla katsastuksesta läpi joten pääsin sillä lähtemään sit illan aksatreeneihin. Säähän oli mitä keväisin, lunta/räntää ja kaikkea sellaista satoi ihan koko päivän ja ilmeisesti Vantaan aurakuskit olivat siirtyneet jo kesälaitumille koskapa kukaan ei ollu lumitöitä tekemässä. Ja tämä meidän oma tiedä olikin sitten jo varsin jännittävässä kunnossa, vain yhdet ajourat keskellä tietä. Onneksi ei ollut vastaantulijoita...
Treenit eivät sujuneet kovinkaan hyvin, Pihkall pitkät useamman esteen eteenirtoamiset eivät edelleenkään suju. Ja sit kun hierottiin niitä niin loppui se vähäinenkin aivotoiminta ja se vaan kaahotti. No tiedetään mitä taas harjoitellaa omatoimisesti. Jos jotain hyvää treenissä oli niin takaaleikkaukset sujuu varsin hyvin. Jäähdyttelylenkin jälkeen kengät märkinä istahdin autoon ja ajattelin että ihana päästä kotiin lämpimään täältä loskasta. - Juu - ei. Fokusta käynnistäessä joku häläri pärähti parkumaan ja tuli varoitusteksti: engine malfunction. Ei kuullostanut siltä mitä just katsastetun auton pitäis kuullostaa.
Hemmetin hemmetti! No ei auttanut kuin soittaa Kai hakemaan meidät, ensin ajateltiin että ois hinannu auton myös mutta keli oli siinä vaiheessa sen verran haastellinen että oli parempi jättää fokus sinne parkkiin. - Ei alkanut hyvin tämä loma.

Tiistai on toivoa täynnä

Tiistai aamuna sitten ekaksi soittamaan luottokorjaamolle Holmbergille että ehtiskö katsoa jos auto sinne saataisiin. Kyllä käy, jesh. Sitten soittamaan vakuutusyhtöön josko ne kuiteskin antais hinauttaa auton omalle korjaamolle sen lähimmän sijaan. Kyllä kuulema onnistuu kuin ei ole tuon pidemmästä matkasta kyse, jee! Kitos kiitos kiitos! Ja niin fokusi siirtyi korjaamolle ja nyt toivotaan kädet kyynärpäitä myöten ristissä että remontti ei tule törkeän kalliiksi...
Tiistaina oli tietysti myös ohjelmaa jo valmiiksi, eli seuraavaksi Pihkan ja Cooperin kanssa aksatreenit oman seuran hallilla. Aiheena tietysti eteenirtoamista. Ne alkoivat nyt apupalkkaajan avustuksella hyvin. Cooper harjoitteli verkkojen avulla pujottelua, hyvin sujuu se. Sitten Pihkalle vähän puomin vahvistusta etupalkalla ja Cooperille myös etenemisharjoitusta. Näistä treeneistä jäi hyvä mieli, hyvä rekut!
Kotimatkalla käytettiin mondeo uusintakatsastuksessa, jäin siihen ulkopuolelle koirien kanssa odottamaan. Kun katsastusmies toi auton hallista niin alkoi kehua kuinka nättejä koirat on ja halusi ottaa kuvan Cooperista. Ja kyseli onko ne kilttejä jne. Cooper poseerasi tietysti auliisti :-)
Vielä ohjelmassa jumppaa ja toivottavasti fokuksesta hyviä uutisia. Odotellessa syödään pashaa. Olen aika tyytyväinen kuinka hyvin pasha tänä vuonna onnistui.

tn_pasha.jpg

Ja Pihka on oppinut antamaan tassua niin kuin kunnon koirakansalainen ainakin!


tn_tassu.jpg