Tiivis työviikko takana ja viikon loma edessä. Jee!. Perjantai-iltana isoveli tuli vaimonsa ja koiriensa kanssa kylään, kyllä seitsemän koiraa mahtuu yllättävän hyvin saman katon alle. Cooper tosin vähän jännittää suursnautseri Riinaa, joka niin iso että sitä on syytäkin hiukan kunnioittaa vaikka kiltti onkin. Illalla käytiin veljenpojan synttäreitä juhlistamassa Onda nimisessä ravintolassa Toisella linjalla. Oikein viihtyisä mesta ja ruokakin oli vallan kelvollista.

Lauantaiaamuna oli aikainen herätys, sillä ohjelmassa oli Turussa näyttely. Cooperin oli aika käydä ekaa (ja ehkä vikaa) kertaa pyörähtämässä näyttelykehässä. Hirveesti ei ole Cooperille näyttelyesiintymistä harjoiteltu, viikon aikana muutaman kerran vähän näyttelyhihnassa kävelyä (lähinnä ettei vedä hihnassa tai hypi holtittomasti). Näillä eväillä siis matkaan.
Onneksi nuoret urokset on ihan alkupäässä joten homma olisi kohtuu ajassa ohi. Shelttejä oli nimittäin ilmoitettu 95 kpl ja uroksiakin 35 kpl. Englantilaisella tuomarilla näytti olevan varsin tarkka linja eikä ERI:ä (= erinomaista) juurikaan tullut. Cooper esiintyi melko hyvin, kävellessä se katsoi Kaita niin tiivisti että etujalat nousivat sellaiseen "hockeny" askellukseen, mikä ei tietenkään ole toivottavaa. Ja häntä oli pystyssä ja vähän tuli haukkumista. Mutta muuten se esiintyi ihan hyvin ja seisoi varsin kauniisti tuomarin arvioitavana. Tuloksena EH (= erittäin hyvä), joten olemme tyytyväisiä tulokseen. Arvostelussa kiiteltiin kaunista ilmettä ja hyvä etuosaa. Miinusta tuli tuosta aiemmin mainitusta "hockeny" kävelystä ja pitkähköstä rungosta. Alla Sadun ottama kuva näyttelystä, kiitos Satu kuvista!

pikkarainen.jpg

Siitäpä sitten kiitos ja näkemiin ja keula kohti Saloa. Salossa on  menossa Nick Brandtin valokuvanäyttely, joka nyt oli sopivasti reitin varrella. http://www.salontaidemuseo.fi/nayttelyt/tallahetkella/nickbrandt/default.aspx

Näyttely oli tosi hieno, valitettavasti vatsani rupesi oireilemaan, kipu oli tosi kova ja se kyllä häiritsi hiukan näyttelyyn tutustumista. Vatsakipuisena kotiin siis mahdollisimman pian. -Tylsä alku lomalle vatsatautisena! Loppupäivä meni sängynpohjalla sairastaessa.

Sunnuntaina olo jo hiukan koheni, mutta aika lailla hissuksiin meni sekin päivä.
Naapurin pikkunoidat kävivät virpomassa, onneksi koirat olivat silloin juuri lenkillä joten ei päässyt seitsemän koiran lauma säikyttämään noitia :-)
tn_virpomavitsa.jpg

Viikko sitten siistin omena- ja kirsikkapuita, otin pari oksaa sisälle kokeeksi josko  lähtisi vihertämään. Näin hienosti kirsikka alkoi kukkia!
tn_krisikankukat.jpg
Maanantaina ohjelmassa autohuoltoa, molemmat autot pitäisi saada maaliskuun puolella katsastettua...