Wappu sää on ollut perinteinen eli kolea. Onnellinen suomalainen tietysti saa olla aina kun ei sada räntää tms. Joten Iloista Wappua kaikille!

Vapun vietto alkoi ranch kisojen merkeissä Pihkan kanssa. Olin sen verran raukkis että ilmoitin Pihkan 1-lk:aan jossa koira on liinassa. Olisihan sen voinut ilmoittaa ilman liinaa tehtävään rataankin... No hyvä harjoitus oli tämä.
Radassa oli kahdeksan arvosteluosiota. Ensin lauman ottaminen pyöröaitauksesta, sitten kuljetus määrätylle alueelle. Siitä rata jatkui "kujaan" , joka oli tynnyreillä merkitty kujanne jota pitkin lampaat piti kuljettaa ilman että yksikään lipsahtaa kujanteen väärälle puolelle. Sen jälkeen lauman kokoaminen ja vienti portista pienelle lohkolle. Siellä oli lauman paikalla pito eli koira jätettiin valvomaan laumaa ja itse käytiin hakemassa heinäsäkki lampaille. Sen jälkeen koira kokosi ja vei lauman heinäsäkille ja jälleen koira jätettiin valvomaan laumaa siksi aikaa kun itse käytiin hakemassa yksi merkitty lammas varikkolaumasta. Koiran avulla tämä lammas kuljetettiin muuhun laumaan ja lopuksi lauma vietiin portin kautta kuljettaen sisälle lampolaan.  Maksimi pisteet oli 100 ja me saatiin 90 pistettä!! Meni siis paremmin kuin hyvin ja voitettiin luokkamme! Eipä ois uskonut. Pihka malttoi hyvin (toki se liina siinä auttoi), miinus pisteet tuli lähinnä lauman pito tehtävässä jossa se ei keskittynyt laumaan vaan minun tekemiseeni. Mutta tästä sai taas uskoa tekemiseen ja seuraavassa ranch kisassa ehkäpä uskallan mennä jo siihen vapaana paimennus luokkaan.

Sillä aikaa kun minä ja Pihka paimennettiin, niin Kai ja Anne-Maria urakoivat kesälaitumelle tolpat paikalleen. Seuraavien päivien homma onkin sitten verkkoaidan kiinnitys. Toivottavasti sää suosii ...

Iltapäivällä ehdittiin vielä perinteiselle Wappu piknikille Merin kanssa. Mehän ei siis mennä sinne Kaivarin väenpaljouteen vaan ollaan aina etsitty joku kiva paikka ja jos sää on ollut oikein kehno niin ompa piknik pidetty jopa Talvipuutarhassakin.. Tänä vuonna suunnattiin Seurasaareen, tosin valintana se ei ollut paras mahdollinen kun siellä käy se ankea merituuli. Löydettiin onneksi kohtuullisen tuulen suojainen paikka ja pienestähän suomalainen vappujuhlia ei välitä. Koirista otettiin tällä kertaa mukaan vain Cooper, jotta se saa vähän ympäristö harjoitusta samalla. Hienosti se osasikin käyttäytyä.  Merillä oli saippuakuplan puhallus systeemi, se vasta olikin Cooperista jännää!

tn_koivunoksa.jpg

tn_coopersaippuakuplat.jpg

tn_saippuakuplaranta.jpg