Suomen suvi on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen - ainakin yleensä. Siispä koiraharrasteissa myöskin arvokisat on kaikki kesäkaudella. Meidän tärkein kisa on kesäkuun SM kisat Oulussa. Jo niihin pääseminen oli yksi tärkeä tavoite ja etappi.
MM-joukkue karsinnat ovat kesäkuun lopussa Jyväskylässä. Sinne ei ole tavoitetta asetettu ja sinne pääsemiseksi pitäisi vielä joku agilitykisa voittaa. Voitto tulee kun on tullakseen, ei mitään paineita siitä.

Mutta kansallisia arvokisoja odotellessa pääsin kisatunnelmaan viime viikonloppuna kun jännitin Pihkan siskojen puolesta Ruotsin MM-joukkue karsintojen etenemistä. Ruotsin systeemi eroaa meikäläisestä siten, että kaikki 3-luokan kisaajat voivat osallistua ja siitäkin huolimatta osallistuja määrät ovat huomattavasti pienemmät kuin Suomessa. Mini ja medi luokkiin osallistui alle 40 koirakkoa ja makseihin n. 60. Meillä karsinta systeemistä huolimatta osallistujia on n. 100 per kokoluokka...

Kisoihin siis osallistui Tina & Zimra, Eva & Visa ja Patrik & Aya - kaikki mediluokassa. Lisäksi Pihkan kasvattaja Mia osallistui Pihkan emän siskolla Issalla mediluokkaan. Kisojen perusteella valittiin myös EO (European Open) kisoihin osallistujat niistä jotka olivat etukäteen ilmoittaneet halukkuutensa lähteä sinne. Tina & Zimra valittiin EO joukkueeseen, hip hip hurraa! Patrik & Aya tekivät hienoa työtä ja ovat karsintojen kokonaistuloksissa kolmansia. Wau! Varsinainen maajoukkue paikka selviää vasta Ruotsin mestaruuskisojen jälkeen, sillä yhteistuloksiin lasketaan myös niiden tulokset. Mutta hyvältä näyttää Patrikin ja Ayan tilanne ja onhan Patrik kokenut MM-kisa edustaja joten eiköhän paikka heltiä jos ei mitään yllättävää satu. Olisihan se hienoa päästä Bolognaan kannustamaan Pihkan systeriä!

Muuta puuhastelua

Ei viikonloppu mennyt ihan kokonaan netin ääressä vaan enimmäkseen pihahommia tehden kun kerrankin pihalla tarkeni. Basilikan ja samettikukan taimet saivat isommat ruukut ja ensimmäinen kierros rikkaruohojen kitkentää kukkapenkissä tehty. Narsissit kukkivat upeasti scillojen ja helmilijojen kera. Hitaasti mutta varmasti se kesä tulee.


tn_narsissipenkki.JPGtn_scillat_pieksu.JPG