Aurinkoa ja vettä sopivassa suhteessa niin luonto kiittää. Metsässä on mustikka kukassa, kun vain ei hallaa tulisi niin hyvää satoa sopii odottaa. Myös pihamme kukinta on päässyt vauhtiin.

Alppiruusu on juuri aloittanut kukinnan.

tn_alppiruusu.JPG

Myös tulppaanit ja helmililjat kukkivat. Omenapuut ja kirsikat ovat myös aloittaneet kukinnan.
Käytiin ostamassa pari puukehikkoa johon olisi tarkoitus istuttaa sisällä kasvatetut samettiruusut ja basilikat ja kylvää porkkaan, retiisiä ja muita kesävihanneksia. Hidasteena projektissa on ollut että multakuorma pitäisi ehtiä hakea ennen klo 19:aa arkena. - Ei meinaa vaan ehtiä. Ehkä huomenna?


Lammastelua

Laitumella voikukka on ottanut vallan. Joten housun puntit ja kengät saavat keltaisen kuorrutuksen aina siellä käydessä.
Lampaiden kerintä on edennyt ja vain yksi lammas on enää parturia vailla. Samalla tässä alkaa jo nähdä lampaiden persoonaeroja. Musta lammas on sellainen hälyttäjä, se on aina ensimmäisenä pystyssä katsomassa mitä tapahtuu. Blondeista yksi on sellainen ihmisiin liiaksi kiintynyt, tahtoisi aina kävellä ihmisen perässä. Pihkaa on treenattu nyt pienessä aitauksessa ja saatu sitä jo rauhoittumaan. Ensi viikolla rakennettaan vähän isompi aidattu alue jossa jatketaan perusasioiden äärellä. Mukava huomata kuinka hyvin sillä on tasapaino linja luontaisesti hanskassa.

Agiliitoa

Lammastelun lisäksi ohjelmassa on toki myös agilityä. Karstusen Jannen rata oli tiistaina oli oikein mukava, siinä oli myös sellainen suora jossa ohjaaja - jälleen kerran - oli auttamatta myöhässä. Sitä kohtaa sitten hierottiinkin monella tapaa jotta saataisiin siihen meille sopiva ohjaus. Kotiläksyksi tuli Pihkan kanssa takaa ja sivusta etäältä ohjaamisen vahvistaminen, Janne epäilemättä totesi että ohjaajan juoksuvauhtiin ei kannata panostaa...;-)
Niinpä tänään rakensin pihalle sellaisen kuvion jossa pääsin näitä harjoittelemaan. Toistoja, toistoja, niitä tarvitaan.
Sunnuntaina Varkaudessa päästään testaamaan onko harjoitukset sitten tehonneet.

Agilityn SM-kisoihin en ole vielä ilmoittautumista laittanut, sieltä SAGI:n tietokannasta näyttäisi vielä puuttuvan vielä yksi meidän nollarata. No sehän ei sinänsä estä ilmoittautumasta kun laittaa kisakirjan kopion liitteeksi, mutta ajattelin kuitenkin jättää ilmoittautumisen sunnuntaille eli viimeiselle päivälle. Sen verran olen käynyt katsomassa ilmoittaumisten määriä että tiedossa on jälleen isot karkelot.  Siitä onkin jokunen vuosi vierähtänyt kun meikäläinen on viimeksi SM-kisoissa radalla juossut. - Oi niitä aikoja!

Nose work

Pieksun nose work harjoitukset ovat edenneet mukavasti. Tosin tyyppi edelleen mieluiten tekee homman vain yhden kerran ja sit alkaa kokeilla jos mie auttaisin hommassa. No, sehän peli ei vetele ja lopulta se on alkanut tajuta että palkka tulee vain kunnolla tehdystä työstä. Kotona ollaan myös harjoiteltu huoneeseen piilotettua eukalyptus hajun etsimistä. Hyvin se osaa. Hajun merkkaaminen vaatii vielä harjoittelua, tarkoitus olisi että se menee maahan merkiksi kun se löytää hajun. Välillä se sen sijaan tulee mun luo tai jää kaivamaan hajun lähdettä. Tämä siis vaatii lisää treeniä.

Tässäpä pieni pätkä meidän treeniä.

https://www.youtube.com/watch?v=rYXW-a7Skys