Tänä kesänä meille tulee kesälampaat. Pitkin kevättä on asiaa monin tavoin valmisteltu ja järjestelty. Viime viikonloppuna päästiin vihdoin aidan pystytykseen ja tarkoitus oli, että lampaat olisi haettu tänä viikonloppuna.
Mutta aitaverkko loppuikin kesken joten piti muuttaa aikataulua - ja etsiä mistä saisi yhden 100 m rullan lisää verkkoa kohtuuhintaan. Lopulta erinnäisten mutkien jälkeen lammasverkko saatiin Kellfriltä, josta ne aiemmatkin verkot on. Kellfri vaan sijaitsee Keski-Suomessa ja yhden rullan rahti olisi ollut kohtuu tyyris. Joten onneksi Kain veli Kim tuli hätiin ja haki rullan suoraan Kellfriltä, kun sattumoisin asuu siinä ns. hoodeilla. AM puolestaan poimi verkon kyytiin työmatkalla kotiin päin ajaessa. Näin päästiin tänään vihdoin jatkamaan aidan pystytystä. Kai oli viikolla tehnyt portit jo valmiiksi.
Onneksi sää suosi projektia ja porukalla homma sujui jo joutuisasti, olihan sitä jo tullut harjoiteltua...

Mukana laitumella oli "pikkukoirat" Svea ja Cooper. Nuoriso nautti sydämensä kyllyydestä kun saivat kirmailla laidunta ympäriinsä ja kyllä ne jaksoivatkin juosta! Ilo oli sitä katsoa. Kännykkäkameralla sain napsittua muutan kuvan - jopa koirat osuivat kuviin.

Huomenna vielä jatkuu aitausproggis ja viikon kuluttua olisi tarkoitus hakea lambit laitumelle - toivon mukaan enempiä mutkia ei tule matkaan - ainakin ruoho on viime viikon sateiden ansiosta kasvanut suorastaan kohinalla ja ruoka siis riittää lambeille.

tn_laidunhippa3.jpg

tn_svea_coo_hammastelu.jpg

Pihka ja Cooper keskittyvät siis agilityyn ja Pihka myös paimennukseen, Pieksu sen sijaan aloitti viikko sitten nose work kurssin. Nose work on hajuntunnistus laji, siinä koira opetetaan tunnistamaan määrätty haju (esim. eukalyptus, kaneli jne.) ja etsimään sen laatikosta tai huoneesta tms. tilasta. Maailmalla tämä(kin) on kilpailulaji, mutta Suomessa ei vielä. Pieksuhan tykkää kaikenlaisesta hajutyöskentelystä ja ajattelin että tämä sopivasti täydentää verijälki ja esine-etsintää kun tätä voi tehdä sisällä eikä ole siis säästä riipuvainen.
Eka tunnilla Pieksu ei oikein tajunnut mitä siltä halutaan, mutta sain pienen "ampullin" eukalyptus hajua kotiin mukaan ja ollaan nyt sitä harjoiteltu rauhassa kotona. Töpötän hajua pumpulipuikkoon jonka suljen maustesirotin purkkiin. Purkin ripottelurei'istä tulee hajua sopiva määrä kätevästi ulos. Tätä olen nyt sit opettanut Pieksun merkkaamaan ja olen antanut sille vihje sanan "haju". Esine-etsinnässä käytän "etsi lelu" käskyä ja verijäljellä "jälki" sanaa. Joten tästä tulee "etsi haju".  Nyt ollaan mukavasti edistytty. Mielenkiintoista on tämä uusi juttu opiskella ja Pieksu tykkää myös.