Kun tuo kesä nyt loppujen lopuksi päättikin saapua Suomeen niin kyl on ihmisen mieli ihan eri sfääreissä. Jotenkin sitä saa vallan mahottoman energian itseensä - ihminen ilmiselvästi käy siis aurinkoenergialla!
Lauantai toimiteltu kaikenlaisia juoksevia asioita ja iltapäivä vietetty ystävien kanssa nauttien maaseudun maisemista ja lähimetsästä saaduista kanterelleista kantarellirisoton muodossa ja oman pihan rapaperista tehdystä raparperipiirakasta. Nam!  Pääskyset suihkii ja kesä tuntuu olevan nyt. Ihan parasta!

Sunnuntaina aloitettiin aamu pienellä patikkareissulla Nurmijärven Myllykoskella.  Tähän vuoden aikaan koski kuohuaa komeasti, metsä on ihana eri vihreän säyvissä ja lintujen laulu hävittää moottoritien hälyn.
tn_vantaajoki.JPGtn_uimakausi.JPG

tn_peltopolku.JPGtn_myllykoski.JPG

tn_pitkos.JPG

Iltapäivällä ohjelmassa lammastelua. Kerittiin AM:n kanssa lampaita ja sitten kun selkä ei enää kestänyt, aloitettiin paimennusharkat. Pieksukin pääsi kahden vuoden tauon jälkeen hommiin. Kokoaminen onnistui ihan ok, mutta hakukaari oli liian ahdas, mikä on aina ollutkin Pieksun heikkokohta. Lisäksi se luisti pysäytys käskyistä ja sitten tarvittiin AM:n bc avuksi.  Pieksu oli kovin rakastunut ihanaan bc tyttöön ja olisi tuota pikaa halunnut saada maailmaan alulle pieniä mutibeeceitä. Fly oli asiasta varsin eri mieltä..
Pihkan lapsoset Ässä ja Svea olivat myös treenaamassa, lampaat laitettiin aitaukseen jossa oli hyvä harjoitella rauhassa liinassa. Svea jännitti aluksi vähän aitauksen metallista kolinaa mutta alkoi sieltä sit taas rohkaistua. Ässää kiinnosti ensin enemmän lampaan papanoiden syönti, mutta pian sekin muisti mistä hommassa on kyse.
Pihkan kanssa aika kovaa tahtojen taistelua käskyjen noudattamisesta, ensin pieni osa liinassa avustajan kanssa häkin ulkopuolella ja sit liinassa mun kanssa häkin sisällä.  Toistoja toistoja - niitä tarvitaan paljon että tämä asia menee Pihkan jakeluun. - Vaikka työtä on paljon Pihkan kanssa niin olipa silti mahtavaa päästä treenaamaan! Ja mahtavaa että Pihkan jälkikasvu myöskin innostunut. On upeaa nähdä kun koira tekee sille luontaista juttua.

Ja onhan nuo lampaat mainioita, nyt keritessä alkaa persoona erot näkyä ja on todella opettavaista itselle oppia lampaan hoidon eri puolia. Maalaiselämän iloja nämäkin!
varikkaat.JPGvoikukat_pieksu.JPGlaitumenreunalla.JPG