Tänä vuonna poikkeuksellisesti vietetään Juhannus kotimaisemissa. Ei vaan jaksanut lähteä taas tien päälle kun juuri maanantai-iltana ollaan viikon reissulta kotiin tultu. Ja varsinkaan kun Pihkalla on juoksut parhaimmillaan ja poikajoukko sekaisin kuin seinäkellot. Siinä sitä juhannustunnelmaa ihan riittämiin. Pieksu onneksi pääsi Virpin hoitoon pyhien ajaksi -on vähän vähemmän säädettävää. Cooper oli ensin eniten sekaisin Pihkasta, mutta nyt Cooper on jo rauhallisempi (vähän), mutta Piko on ihan töttöröö. Ei meinaa syödä, vinkuu ja raapii Pihkan oven takana, herättää jo neljän-viiden aikaan. Huoh! Pihkan juoksu alkaa jo pikkuhiljaa olla menossa pois - onneksi! -ja se on kyllä tiukkana poikakoirille, mutta ollaan varmuuden vuoksi pidetty niitä erikseen.

Muutoin ollaan Juhannuaattoa vietetty varsin leppoisasti; aamulla käytiin Hakaniemen torilla ja hallissa vihanneksia ostamassa ja juomassa torikahvit. Porukkaa oli yhtä paljon kuin normi kesälauantaisin, mikä oli yllättävää myös torikauppiaan mielestä. Ehkä kylmä ja sateinen sää sai monen jäämään kaupunkiin.
Iltapäivällä heiluttiin porukalla laitumella heinähommissa, tosin Kai teki suurimman työn raivaussahalla. Pihka, Karl ja Fly pääsivät sitten tekemään vähän treeniä. Lampaista huomaa kun viikkon ei ole koirien kanssa laitumella käyty niin olivat neidit erittäin liukkaita ja juoksevia. Tarkoitus olisi päästä nyt säännöllisemmin treenaamaan ja eiköhän neitlampaatkin siitä rauhoitu.

tn_kesalambit.JPG

Illan ohjelmassa perinteisesti juhannussauna vastan kera ja tällä kertaa uunissa valmistettu ruoka, Huomenna ehkä sitten grillausta vuorossa. Katseltiin kun naapuri yritti saada kokon tuleen, mutta ei oikein saanut kunnon roihua, taisi viime viikkojen sateet kastelleet puut liian perusteellisesti.

Tässä parvekkeelta otettu kuva puolen yön aikaan.

tn_juhannusyo.JPG