Ainakin nyt tarkenee ilman villasukkia ja villapaitaa. Se on jo aika hyvin. Eikä sada. Ja sitä paitsi loma alkoi. Ihan parasta.

Mutta ensin kyl satoi ja oli kylmä, nimittäin tiistaina. Meillä oli agilitytreenit ja me oltiin Pihkan kans viimeisenä vuorossa joten kaksi tuntia kärvistelyä kylmässä sateessa. Ja sit vihdoin päästiin aloittamaan. Pihka vaan oli sit "pitkän" juoksutauon jälkeen vähän liian kiihkeänä eikä huomioinut märkää nurtsia. Eli liian kovalla vauhdilla lähti tekemään käännöstä ja ilmeisesti lipesi eikä ponnistus esteelle onnistunut vaan se törmäsi päin. Ja sit tietty sattui jalkaan. Ja siinä olit sit ne meidän treenit. Vähänkös ketutti. Lähdin ajamaan kotiin ja soitin samalla Aijalle - meidän hovihierojalle. Onneksi Aija pystyi ottamaan meidät vastaan ja Pihka pääsi heti tsekattavaksi ja hoidettavaksi. Mitään vakavampaa ei ollut ainoastaan lihas saanut tärskyn.  Annoin puolikkaan rimadylin ja pistin yöksi BOT loimen. Keskiviikko oli tietysti sitten lepopäivä.

Torstaina Pihka oli jo entisensä joten uskalsin osallistua Inkilän Leenan käännöskurssille josta olimmekin missanneet juoksujen takia  kaksi kertaa. Käännöskurssi oli meidän hallilla joten siellä onneksi on hyvä alusta ja koska ollaan ihan alussa niin ei ollut vauhtia ja rima oli ihan matalalla. Erittäin hyödyllistä oli se. Selvästi täytyy vahvistaa Pihkan kestävyyttä mun liikkeelle kun lähetän sen suorittamaan estettä ja lähden samalla itse liikkeelle.

Tänään on sitten ollut paimennustreenit, naapurin Timppa tuli niittämään laitumen heinän, se olikin jo niin korkeaa että lampaat katosivat heinikkoon. Paimennuksessa jatkettiin sekä liinassa poispäin ajoa että flänkkejä. Minä olen edelleenkin koirani kehityksen suurin este. Huoh! Ei vaan osaa liikkua tarpeeksi liukkaasti ja oikein. Cooper oli myös mukana harjoittelemassa rauhallista hengailua.  Nyt on väsyneitä koiria.

Asuntovaunu on ollut pohjoisen reissun jälkeen viikon korjaamolla kun siinä ilmeni kattoluukuissa ongelmaa. Nyt selvisi että ne menee vaihtoon, lasku on sellainen että ärräpäitä pääsi... Ja ihmettelen millaista valohoitoa vuosihuollot oikein on. Ostaessamme vaunu viime syksynä niin siinä oli tehty vuosittainen tarkastus/huolto. Eli otettu rahat eikä tehty yhtään mitään. Sillä ruosteiset kattoluukkukiinnitykset olisi kyllä pitänyt tarkastuksessa huomata.