Viikko töissä on ollut melko vilkas ja enempi sopeutumista arkirytmiin. Miten sitä parin viikon lomalla ehtiikin solahtaa loma-aikaan? Töiden lisäksi ollaan treenattu varsin ahkerasti paimennusta. Pihkan kanssa kehitystä on tapahtunut mukavasti ja nyt treenaamme isolla laitumella hakukaaria ja rauhallista kuljetusta. Rauhallinen tarkoittaa Pihkan tapauksessa sekä vauhtia että hiljaisuutta. Jälkimmäinen on se vaikea nakki. Tehtiin myös häkitystä, ne sujuivat hyvin. Svea kehittyy myös pikku hiljaa, myös sen kanssa on tehty harjoituksia, lähinnä poispäin ajoa, isolla laitumella. Svea on aloittanut flänkkien harjoittelun. Svea hakee jo mukavasti tasapaino pisteen.

Paimennuksen lisäksi Pieksu ja Pihka ovat treenanneet tokoa. Pihkan paikalla olo on vielä aika vaiheessa ja lisäksi sille pitäisi alkaa opettamaan kapulan pitoa. Pieksun kapulan pito on jo melko mukavalla malilla, muut jututhan se osaakin, mutta seuraamisen motivointi on sen ainainen haaste.

Ei siinä kaikki, Pihkan viikko ohjelmassa on lisäksi agilityssä käännösharjoituksia, tarkoitus on opettaa sille tiukka siivekkeen ympäri käännös eri käskyllä. Koska vasen ja oikea on käytössä paimennuksessa ja tarkoittaa laveaa kaarta lampaiden taake niin en voi niitä tähän käyttää. Lisäksi Pihkalla on zik-zak käsky joka tarkoittaa jalkojen välistä pujottelua (rallytoko liike).Siispä päädyin poikkeukselliseti englanninkielisiin left - right käskyihin ettei ne sotkeudui muihin.

Siinähän sitä onkin ollut viikoksi hommaa. Torstaina käytiin palauttamassa agilityä mieleen EO tukiepiksissä. Svea starttasi siellä ihan eka kertaa agilityradalla ns. supermölli radalla. Siinä oli vain putkia ja hyppyjä. Svea meni hienosti, ihan lopussa tuli pieni ohjausepäselvyys josta kielto virhe ja aikaa meni ennen kuin yhteinen sävel löytyi uudelleen. Mutta hyvä aloitus! Kai ja Cooper starttasivat mölliluokassa jossa oli puomi hyppyjen ja putkien lisäksi. Se oli sellainen vauhdikas juoksu rata. Cooper kävi tosi kuumana jo ennen radalle menoa ja se näkyi sitten puomilla. Loikkasi härskisti yli kontaktin jo korkealta ja vielä kun Kai otti sen uudelleen niin silloinkaan ei malttanut tehdä sitä kunnolla.  Muutoin Cooper meni hyvin ja luki hienosti rataa. Pihkan kanssa starttasin samalla mölliradalla kun en viitsinyt jäädä odottamaan kilpailevien vuoroa. Pihka meni tosi hyvin ja ohjautui myös putkien jälkeen kauempaakin seuraavalle esteelle. Tämä on ollut yksi meidän kehityskohde tänä vuonna.

eo_epis.jpg

Tässä meidän episrata: https://www.youtube.com/watch?v=w9f1LiBDshI

Marjakausi alkaa

Mustikat on pikkuhiljaa kypsyneet ja metsässä alkaa olla melkoisesti liikennettä. Pitää vähän siis varoa kun koirien kanssa sinne menee. Tänä vuonna mustikoita on tosi paljon, kypsyvät vain kovin hitaasti. Kai on vielä lomalla ja on käynyt koirien kanssa mustikassa. Piko on ainut koirista (tietysti) joka ei tykkää syödä mustikoita, muille - etenkin Cooperille - ne maistuu erinomaisesti.
Tässä pieni videopätkä Pieksusta ja Cooperista mustikassa https://www.youtube.com/watch?v=Cso4U2eRIPA

Mansikatkin on jo hankittu ja pistetty pakastimeen, vadelmasato ei taida tänä vuonna olla kummoinen.
Kantarelleja on ollut jokin verran, saas nähdä millainen sienisyksystä tulee.

Huvituksia

Kyllähän tietysti koirien kanssa puuhaaminen on hupia sekin, mutta on tässä sentään elämää koirahommien ulkopuolellakin :-)

Lauantaina käytiin katsomassa Suomenlinnassa Ryhmäteatterin kesäteatterissa  "Valheet ja viettelijät". Suomenlinna on tietysti miljöönä jo mainio ja onneksi myös katettu sillä illalla alkoi sataa reippaasti. Esitys oli hyvä, vaikka Antti Virmavirta ei vedä vertoja John Malkovichille varakreivi Valmontin roolissa. Sen sijaan nuorta Cecileä esittävä Sonja Salminen oli kerrassaan herkullinen samoin Minna Suuronen Madame de Merteuilin pääpahiksen roolissa oli oivallinen. Suosittelen!