Johtuneeko auringon pilkuista vai mistä, mutta eläimet - niin koirat, lampaat kuin hevosetkin -ovat olleet tällä viikolla varsin vallattomia. Viikolla lammastreeneistä oli zen kaukana; lampaat ryntäilivät sinne ja tänne, puskivat ihmisiä. Vallattomuus tietysti tarttui sitten koiriin joiden kanssa oli pidettävä melko lailla jöötä, että homma ylipäätään saatiin hanskaan. Meikäläinen otti nurmesta tuntumaan kerran kun lampaat puskivat päälle ja Pieksu (joka oli pitkästä aikaan päässyt treenaan) ei totellut pysähtymiskäskyä vaan painoi lampaita vielä lisää. Argh! Pihka pyrki myös luistamaan käskyistä ja silloin lampaat ajat ihmisen yli. Ja lampaat osasivat ihan ilman koiraakin pöllöillä; Blondi änkesi ihmisen viereen vaikka muu lauma oli toisaalla ja sit ne välillä spurttasivat muuten vaan ympäri laidunta. Pieni tauko lammashommista lienee tarpeellista.

Naapurin hevoset ovat myös olleet vallattomia. Niillä on nauhoilla tehty aitaus, jossa jostain syystä välillä sähköt ei toimikaan. Yleensä hevoset pysyvät kiltisti sisäpuolella vaan nyt on joku keksinyt että siitä nauhojen välistä voi käydä vähän omilla teillään. Kavion jäljet meidän nurtsilla kavalsi karkurin. Ja eilen kun käytin koirat vielä pissalla myöhään illalla, niin huomasin että yksi hevonen seisoi aidan väärällä puolella. Kävin naapurille kertomassa asiasta, joka kiiresti lähti karkuria palauttamaan laitumelle ennen kuin koko lauma on ottanut ritolat. Taitaa olla aidan korjaushommaa tiedossa naapurilla. 

Pieksu oli eilen vallaton sillä aikaa kun olin käymässä Hesassa. Olin Merin kanssa Hakaniemen torilla viettämässä mukavaa lauantai aamua torikahvilla ja ostamassa vihanneksia. Kun palasin muutamaa tuntia myöhemmin kotiin laitoin lounasta itselleni ja mitä lie siinä puuhastelin kun yhtä äkkiä tajusin että pöydällä oleva leipäkori on tyhjä. Olin aamulla nostanut koriin kuivumaan 4-5 leipäpalaa (tarkoitus oli tehdä niistä köyhiä ritareita) mutta niitä ei ollut enää siinä. Ajattelin ensin että olinko sittenkin laittanut ne leipälaatikkoon - tarkistus -ei. Joten jäljelle jäi vain kaksi mahdollisuutta: a) ulkoavaruudesta on lentävä lautanen ne vienyt tai b) jompi kumpi koirista - Pihka tai Pieksu - on ollut varkaissa. Käytännössä kiivennyt tuolille ja napsinut siististi leivät suuhunsa. Tyypit tietysti olivat kovasti viattoman näköisiä. Syylliseksi veikkaan Pieksua koska se oppinut Virpillä hoidossa kiipeämään tuolille, Pihkalle sitä ei ole koskaan opetettu. Lisäksi lenkillä Pieksulla oli aika kiire jo tarpeilleen.  Tähän asti olen aina voinut jättää pöydille ja tasoille ruokia ilman että tarvitsee pelätä että koirat käyvät omin luvin niitä syömässä. Enää ei näköjään voi ainakaan pöydälle jättää. Öh!

Toivottavasti ensi viikolla auringon pilkut ovat toisessa asennossa ja vallattomat eläimet ovat tottelevaisia eläimiä.