Tänään on ollut hyvä päivä. Käytiin Pihkan kans ensin Purinalla kisaamassa pari agilityrataa 1,5 kk tauon jälkeen. Tietysti ensimmäinen ilon aihe oli aurinkoinen sää, sitä ei tänä kesänä ole turhan usein ollut.
Agiradat tuomaroi Anne Savioja, joka oli tehnyt sellaisia perus kolmosluokan ratoja, eli oikein kivoja mennä - ei mitään kummallista krumeluuria. Eka rata meni hyllyksi koska mulla oli vielä aika lailla ajoitukset ja askelmerkit hukassa ja Pihkalla - tietysti- tauon jälkeen hirvee turbovaihde päällä. Yhdistelmä ei ennusta 0-ratoja...

Toka radalla pääsin paremmin kartalle, vaikka pikkuisen siellä joutui improvisoimaan kun jälleen olin yhdessä kriittisessä kohdassa myöhässä. Saatiin siitä väännettyä kuitenkin 0-rata ja oltiin peräti 6. Tosi tyytyväinen ollaan siitä. Tässä linkki meidän agirataan.

Kotona odotti marja-sieni projekti: minä keräsin punaherukat puskasta ja keittelin mehumaijalla pari satsia mehua. Kai kävi keräämässä mustikoita ja kantarelleja, joita molempia on ylin kyllin metsissä.
Siinä keittiössä hääriessä sain kuulla hienoja uutisia: Pieksu & Armi pentueesta Skitso oli käynyt luonnetestissä ja saanut huikeat 231 pistettä/laukausvarma!! Siinä tuli mudien piste-ennätys. -Mikä sinänsä ei ole tavoite, mutta onhan koira aivan mahtava. Erittäin harvoin mudi, sheltti tai muu paimenkoira rotuinen saa hermorakenteesta +2 tasapainoinen. Yleisin piste on tuosta +1 hiukan hermostunut. Skisto ei myöskää ole ollenkaan terävä mikä myös mudiksi on ehdoton plussa, kaikenkaikkiaan eri osioiden pisteet olivat hienot.
- Eikä siinä vielä kaikki! Samasta pentueesta Csilla aloitti agilityuransa komeasti kahdella hienolla 0-radalla, joista toinen oli hyppäri hienolla 5,41m/s etenemällä.  Isäkoiran omistaja onnittelee molempia!

Pihkan poika Ässä  ja Sari olivat ekoissa toko kisoissa ja tulos 107,5 p oli hyvä aloitus. Siitä se lähtee :-)

Illalla vuorossa oli paimenharkat. Pihkan eka sessio meni kerrassaan hienosti, rauhallista ja ennen kaikkea hiljaista työskentelyä. Mahtavaa! Svea teki myös iloisesti ja innokkaasti töitä. Toisella kierroksella Pihkan kanssa emäntä ei oikein sisäistänyt mitä piti tehdä, joten homma takkuili. Lopuksi harjoiteltiin häkitystä ja häkistä poisottoa, se meni jo paremmin.


Hyvin toimeliaita ollaan siis oltu ja iloisia Pieksun ja Pihkan jälkikasvun saavutuksista. Hyvä päivä.

tn_kantarellit.JPGtn_sailontaa.JPG