Lähdettiin lauantaina ajamaan karavaanin kera Savonlinnaan. Hieno keli ja mukavan pienet kisat tiedossa. Kisapaikka oli Heikinpohjan kenttä aivan järven äärellä, mikä sen parempi kun oli aurinkoinen päivä. Koiria oli kätevä kävelyttää rantametsikössä ja uittaa samalla.  Tuomarina oli Minna Väyrynen Kajaanista. Siitä on pitkä aika kun olen viimeksi Minnan radoilla juossut, varmaankin joskus Vinskin aikoina. Mielessä oli sellainen käsitys että ne ei oikein sopinut meille, vähän sellaisia kökköjä mennä.

No nyt oli Minna tehnyt kyllä vauhdikkaat juostavat radat. Ja riittävästi haastettakin oli. Ja yllätys yllätys! Vetäistiin Pihkan kanssa eka rata voittonollalla! Jee! Samalla saaltiin agilityserti eli tästä käynnistyi ns. agilitykello. Vuoden ja yhden päivän kuluttua Pihkalla on mahdollista saada aglityvalio titteli kun vielä ne kaksi agilitysertiä tienataan. Mahtava fiilis!

tn_sertikuva.JPG Serti tyttö

Toinen rata ei sit enää sujunutkaan vaan rimat lenteli ja meni ihan säätämiseksi. No eipä haitannut. Kisan jälkeen ajettiin vaunu Jukan pihaan ja syötiin siellä porukalla. Kiitos kestityksestä! Kun oli vatsa tankattu niin ajettiin Hälvään saunomaan. Cooperille oli viikolal hommattu uimaliivit eli kellukkeet ja niin Cooper pääsi uimakouluun. Ei vielä tullut uimamaisteria Cooperista mutta alkoihan se jo näyttää vähän uimiselta eikä räpiköinniltä.


Sunnuntaina kisat jatkuu

Sunnuntaina oli jälleen kaksi rataa, mukavia molemmat tälläkin kertaa. Hyvää yritystä oli meillä mutta eka radalla parista tiukasta käännöksetä kiellot eli tulos 10 p. Toka radalla Pihka ei saanut käännöstä onnistumaan ja törmäsi siivekkeeseen joten siitä hylky vaikka rata muuten sit meni hienosti. Hyvä fiilis jäi siis näistäkin radoista, alkaa löytyä sellainen yhteinen rytmi tähän hommaan.  Cooper kävi jälleen harjoittelemassa uintia ennen kuin lähdetiin kotimatkalle.
Kotimatkalla pysähdyttiin Vihantasalmelle kaffetauolle. Oltiin lauantaina bongattu että Vihantasalmen leirintäalue ei ole enää käytössä mutta sinne voi ajaa leiriytymään ja esim. uimaan. Joten siinä oli hyvä tauon paikka, Kai pääsi myös uimaan.

tn_vihantasalmi.JPG Vihantasalmella.

Kaiken kaikkiaan mukava viikonloppu!
Tämä kesä on säästä huolimatta ollut mahtava; on ollut hienoja reissuja, onnistumisia niin agilityn kuin paimennuksen saralla ja tietysti iloittu kavereiden onnistumista myös.  Hurjasti ollaan menty eteenpäin ja nyt voi hyvin mielin ruveta suunnittelemaan syksyn ja talven kuvioita. Syyskuun lopulla on aika hyvästellä lampaat, mutta vielä on aikaa paimentaa omien "neitilampaiden" kera.