Pidettiin perjantaina lomapäivä ja lähdettiin vaunun kanssa minilomalle Kotkan suuntaan. Tokihan reissun tärkein pointti oli agilitykisat, mutta samalla oli ajatus vähän turisteilla. Perjantaina ennätettiin tien päälle vasta klo 15 jälkeen ja valitettavasti kehä kolmosen ruuhkat olivat jo täydessä käynnissä. Ihan tuskaa! Sää oli välillä sateinen joten se ei mitenkää sujuvoittanut matkan tekoa. Eka pysähdys oli Langinkoskella, jossa on Kotkan kaupunkipuisto ja museo alue. Museo on tsaarin "kalastusmaja" ja sen ympäristö.

Käytiin enste kaffella ja pannarilla alueen kivassa kahvilassa, kahvilan isäntä oli leppoisa tapaus. Hän huomasi että mulla on JAU:n seuratakki ja sanoi että olisin voinut koirat ottaa myös sisälle. Tällä kertaa koirat sai odottaa autossa mutta kiva huomata että näitä koiraystävällisiä kahviloita alkaa Suomessakin olla.  Käytiin tutustumassa museoon ja sen jälkeen kierrettiin koirien kanssa kosken ympäristön polku.

tn_tsaarinportti.JPG Portti

tn_kalastusmaja.JPG Museo "kalastusmaja"

tn_posliinivati.JPG Hieno kannu käsimaalattua posliinia

tn_p_p_koskella.JPG Kosken varrelta

 

Santalahti

Asetuimme Santalahden leirintäalueelle, joka sijaitsee Mussalon saaressa hienoissa maisemissa. Uimaranta oli aivan äärellä ja Kai kävikin aamuin illoin meressä uimassa. Lisäksi leiripaikan vierestä lähti luontopolku, joka kierteli n. 3 km matkan rantoja seuraillen. Lähdettiin perjantai-iltana luontopolulle vasta klo 21 aikaan, aivan liian myöhään sillä pimeä yllätti eikä meillä ollut minkäälaista fikkaria mukana. Lisäksi kalliot ja polut oli sateen jäljiltä liukkaat. Onneksi reitti oli hyvin merkitty valkoisella maalilla että ei eksytty mutta ei ollut yhtään kiva liukastella pimeässä..
Lauantaina oli ohjelmassa Pihkalla kolme rataa Agi-Kotkien kisoissa. Ei oikein sujunut meillä aksa; rimat lentelelivät, Pihka karkasi kontaktilta ja vieläpä startistakin. Vasta vika rata kulki kohtuullisesti mutta sillä kaksi rimaa... ihme homma! No ei auta kuin palata treenaamaan. Kyllä ketutti!  Onneksi sää suosi joten kisojen jälkeen oli mukava käydä kiertämässä valoisaan aikaan se edellisillan pimeä luontopolku. Hienot on maisemat!


tn_maisema.JPGtn_kavely.JPG

tn_ukkospilvet.JPGtn_suomi.JPG

Illalla Kotka-Seura järjesti Muinaistulet tapahtuman, jonne tietysti piti mennä katsomaan mitä siellä tapahtuu. Kyseessä on siis Itämeren rannikkokaupunkien vuosittain järjestämä tapahtuma. Kaikissa sytytetään muinaistulet eli kokko samaan aikaan. Hirveästi oli porukkaa kertynyt katsomaan ja monella oli mukana piknik eväät ja omia lyhtyjä kuten järjestäjät olivat toivoneet. Hieno kuutamo tietysti kruunasi tapahtuan omalta osaltaan.

tn_kuutamo.JPGtn_muinaistulet.JPG