Se on nyt siinä  PAIM-E. Lauantaina oli ohjelmassa FCi paimennuksen esikoe Somerolla. Koko kesä on kovasti harjoiteltu ja aika hyvältä tuo Pihkan meno jo alkoi tuntua, mutta silti oli vähän perhosia vatsassa Somerolle lähtiessä. Kun tässä(kin) hommassa se on pienestä kiinni kun hommat voi mennä ketuille.  Kai lähti kuvaajaksi ja Cooper muuten vaan seuraksi mukaan. Päivä oli mitä aurinkoisin, tosin hiukan tuulinen, mikä oli hyvä sekä koirien että lampaiden kannalta. Huono puoli oli se, että vaikka olin aamulla hölvännyt aurinkorasvaa naamaan niin ei siitä enää iltapäivällä ollut apua ja niinpä jälleen kertaan naama paloi.  Ei vaan näköjään opi kulettamaan sitä rasvaa mukana.

Kisat alkoi ensin 3- ja 2-luokan radoilla. Vaikeilta näytti ne. Sitten oli lounastauko, Kimmo oli kokannu herkku eväät ja ajattelin että jo ruokapuolen vuoksi melkein kannatti ajaa Somerolle asti ;-) Lounaan jälkeen 5 ykkösluokan koirakkoa vuorossa ja lopuksi me - kolme esikokeeseen ilmoittautunutta. Ensin pumi joka teki hienosti radan ja sitten beauceron jolla oli pieniä vaikeuksia pysähtymisten kanssa mutta muuten hienoa työskentelyä. Ja viimeisenä sitten Pihka.ja minä. Pihka oli oikein kuuliainen ja saatiin rata hyvin rullaamaan heti aluksi. Lauman pysäytys ei ihan mennyt nappiin mutta siitä jatkettiin ihan hyvin. Muutaman kerran piti Pihka muistuttaa jarrutamaan vauhtia ettei tätilampaat puske liikaa mun jalkoihin.  Laidunnus ja pujottelurata osio ihan ok, tein vain turhan tiukat kurvit pujotteluradalla. Lopun ränni ja häkitys meni ok. Kokonaispisteet 91/100. Myös pumi ja beussi saivat samat pisteet joten tasaisia oltiin!

Nyt vaan lisää treeniä hakukaariin ja poispäin ajoa niin sit voisi jossain vaiheessa (ensi kesänä) miettiä 1-luokan radalle starttaamista....

tn_PAIM-E.JPG

PAIM-E Brainpool's Flame of Passion

AGILITYN PM KISAT

Sunnuntaina aikainen herätys ja lähtö Lietoon katsomaan Agillityn Pohjoismaiden mestaruuskisojen finaalipäivää. Tietysti kannustettiin suomalaisia, mutta mukana oli myös useampi Brainpool's sheltti Ruotsin joukkueessa. Eniten kannustimme luonnollisesti Pihkan siskoja Zimraa ja Ayaa, jotka kisasivat medijoukkueessa. Zimralla ja Tinalla ei valitettavasti ollut kärkeen mahdollisuuksia, Aya ja Patrik olivat ihan hyvissä asemissa mutta finaaliradalta tuli hylky. Patrik lähti finaali radalle piikkipaikalta toisen shelttinsä Samin kanssa. Ja niin vaan jäätävän varmasti Patrik pisteli Samin kanssa menemään että Pohjoismaiden Mestaruus titteli matkusti Ruotsiin! Upeaa! Suuren suuret onnittelut!
Patrik on Ayan kanssa Ruotsin MM-joukkueessa joten saadaan sitten lokakuussa jännittää Italiassa heidän menoaan.