Keskiviikkona olltiin porukalla laitumella treenaamassa. Sari & Ässä, AM & bc:t ja minä Pihkan ja Cooperin kanssa. Markka oli mukana kuvaamassa. Lampailla oli vaihteeksi "me mennään aidoista läpi" päivä. Eli meidän oranssi muoviverkkovirityksestä on enää vain riekaleet jäljellä nyt kun lambit ovat keksineet että siitä pääsee läpi. Niinpä lampaita palauteltiin takaisin reenialueelle useampaan otteeseen. Ensi kesänä on oltava järempi ratkaisu eli lammasverkkoa vaan koko reenialue.

Pihkan kanssa otettiin jonkun verran hakukaaren harjoittelua, se tuntui taas tauon jälkeen kovin vaikealta sekä koiralle että mulle. Eli paljon lisää treeniä tarvitaan, paremmin varmaankin sujuisi isolla laitumella. Lisäksi jonkun verran poispäinajoa liinassa, siinä on jo Pihkalla hyvä idea. Mutta tätäkin on parempi treenata isommassa tilassa ettei mene pyörimiseksi.

Sari ja Ässä ottivat myös liinassa poispäinajoa jotta Ässä oppisi lukemaan lampaita ja säätämään omaa painetta. Ässälle tämä lauma oli vähän erilainen kun se on niin liikkuvainen, joten hyvää harjoitusta.
Cooper pääsi vielä lopuksi laitumelle liinassa, aluksi kierrokset olivat aivan liian korkeat joten ensin Pikkukoiran on opeteltava olemaan rauhallinen lampailla. Mutta kun se idea alkoi löytyä niin Cooperhan oli hyvin intensiivinen pieni paimen. Selvästi potentiaalia on, kunhan ei sorruta niihin samoihin virheisiin mitä Pihkan kanssa tuli tehtyä...

Tässä joitakin Markan ottamia kuvia, kiitos hienoista kuvista!

poispainajoa.JPG hakukaari.JPG

PIhkan poispäin ajo ja hakukaari treeniä.

coo_lambit.JPG veljekset260815.JPG

Cooper lampailla ja veljekset yhteiskuvassa.