Agilityn piirimestiksiä käydään eri puolella Suomea pitkin syksyä, Uudenmaan mestikset olivat joku viikko sitten, me ei tänä vuonna mahduttu JAU:n joukkueeseen joten emme osallistuneet muutenkaan. Tänään oli vuorossa Helsingin piirimestikset johon kotipaikkakunnan mukaan siis kuulumme. Medit starttasivat viimeisenä joten ehdittiin päivällä käydä katsomassa kun Svea kotijoukkoineen osallistui Hakunilassa näyttelyyn. Kroatialainen tuomari oli nopea ja selkeä ja kehä pyörikin sujuvasti. Svealle toivottiin vähintään EH:ta ja sen myös Svea sai. Sveahan on hiukan kookas narttu joten tuo koko saattaa jollain tuomarilla tiputtaa ERI.stä EH:ksi arvion. Niin nytkin, lisäksi Svea oli vielä ns. bikiniturkissa ja varmasti senkin vuoksi näytti korkeammalta. Muutoin arvostelu oli ihan kiva mm. kaunis ylälinja, hyvät kulmaukset, hyvät liikeet.

Mutta iltapäivällä suuntasimme siis Kivikkoon I-HAH järjestämiin piirimestiksiin. Medi luokkaan oli ilmoittautunut n. 60 koiraa. Kisat olivat aika lailla myöhässä ja tilanteen "kruunasi" vesisade eka radan aikana. Onneksi ei olla Pihkan kans sokerista. Eka rata ei alkanut hyvin kun kolmantena esteenä ollut pujottelu osoittautui Pihkalle "liian vaikeaksi". Tyyppi tuli kesken pois pujottelusta, otin sen uudelleen ja eikun sama juttu. Ei ymmärrä. Tämän pitäisi olla Pihkalle ihan piis of kake.. - no lopetin radan suorittamisen siiihen. Että jos vaikka Pihka löytäisi kadonneen keskittymisen paremmin ennen seuraavaa rataa. No ei sit löytänyt: seuraava rata oli hyppis jossa alussa suora hyppy, pituus ja ns. suljettu kulma kepeille. Pihkura tiputti riman, kaatoi pituuden palikan eikä osannut mennä pujotteluun oikein. Että silleen. Vedettiin rata loppuun mutta kyllä oli aika kettuutunut fiilis radan jälkeen. Ihan perusperusperus asiatkaan ei näköjään enää suju agilityssä.  Mitä tässä voi tehdä? Pistää lapaset tiskiin ja koira siirtyy paimenhommiin kokonaan?
Radat olivat todellakin melko helppoja joten jos ei tämmöisiä saa suoritettua niin mitä sitä kolmosluokassa tekee?

Näihin tunnelmiin tämä viikko. Onneksi huomenna on jo ensi viikko. Ehkä me pidetään nyt todella pitkä agilitykisa tauko.