Eipä tässä ole ehtinyt tänne mitään päivittelemään sen verran tuuheeta on ollut meno viime viikolla. Osittain tietysti Svean iloisesta juoksu-uutisesta johtuen, mutta myös muuten ollut paljon aktiviteettia.

Svea kävi keskiviikkona papa/proge testissä ja siellä kerrottiin papan perusteella ettei kannata jäädä proge tuloksia odottelemaan vaan torstaina uroksen luo mars mars! Ennen muinoin eli kaksi vuotta sitten kun Pihka kävi progessa siellä, tuloksen sai vielä samana päivänä. Vaan nyt on sekin putiikki osa Animagin ketjua ja täytyy valittaen todeta, että palvelu on huonontunut. Nyt labra on Tammistossa ja näin ollen proge tulosten saaminen kestää pahimmillaan pari päivää - mikä tietysti tässä asiassa- on aivan liian pitkä aika.
No testattiin Pieksulla miltä homma vaikuttaa ja siltä vaikutti ettei ole vielä valmis, mutta kuitenkin varuiksi mentiin porukalla torstai-iltana uroksen luo kylään. No, sellaista innokasta touhuamista se oli mutta selvästi Svea ei ollut vielä valmis. Sovittiin uusi yritys lauantaille.

Vaan lauantaina mulla oli Pihkan kanssa paimennuskisat -IIK! Ekat viralliset 1-luokan kisat! Erinnäisistä kiireistä johtuen ei olla viime aikoina paljoakaan ehditty treenata, varsinkaan meille uutta "tie kuljetus" osiota joten aika lailla ilman odotuksia tuloksesta lähdettiin kisoihin. Somerolla on kiva kisasta (ja treenata) kun siellä on aina sellainen mukava rento meininkin ja tietty hyvät ruuat. Tällä kertaa sääkin oli melko lailla kohdillaan vaikka vähän vettä ripsautti. Pihka kävi vähän liian kuumana ja käytti hyväkseen sen etten heti ottanut tiukkaa linjaa haukkumiseen. Joten sitä oli sit liikaa ja samoin se vähän yli-innokkaasti painoi tätilampaita eteenpäin joten ne vyöryi mun yli koko ajan. - Voin sanoa että kun 15 tätilammasta jyrää niin siinä on tekeminen että pysyy pystyssä! Kaikenlaista pientä siis. Mutta tulos oli ihan kelvollinen 52 p "hyvä" ja jäi vain puolen pisteen päähän koularista. Tuomari kommentoi radan jälkeen, että Pihka on aktiivinen koira, sille varmaan sopisi että sen kanssa vetäisi ennen kisaa 50 km lenkin niin sit ois sopivasti malttia ja haastettakin voisi olla enemmän kun se rupesi sit menemään rauhallisemmin kun oltiin tehty se siltakuljetus osio ...  Pihka on :-)

Oli tosi kiva olla myös todistamassa kun Taito mudi saavutti ensimmäisenä suomalaisena mudina FI PVA tittelin. Sanna ja mudi Taito tekivät jälleen tyylikkään rauhallista, upeaa työtä! Onnittelumme.

Sunnuntaina oli meillä vuorossa agilitykisat Järvenpäässä, siinä se sunnuntaikin sit vierähti enimmäkseen koirahommissa. Eka radalla en ollut oikein kartalla, paimennus moodi oli jotenkin vielä päällä. Tuloksena 10 p. Rata ei ollut ihan helppo, vain yksi nolla tulos medeissä. Hyppäri rata oli kiva ja vauhdikas, olin jo paremmin kartalla, mutta Pihkalla oli taas vähän liikaa vauhtia ja tuloksena jälleen 10 p. 

Sunnuntaina ehdittiin ennen kisoja käydä ulkoilemassa ja vähän puolukoita keräämässä omassa metsässä. Sieltä tämä syksyinen kuva laumasta.

20092015lauma.jpg