Aamuhämärässä oli aika kesälampaiden lähteä viimeiselle matkalleen. Vähän haikeaa tietysti, mutta näin se menee. Ainakin neitilampailla on ollut mukava kesä meidän laitumella. Eilen oli viimeiset paimennusharjoitukset, Sveakin ehti pitkästä aikaan mukaan. Svea treenasi pikkuaitauksessa ja olikin oikein pätevä. Pihka on telonut jonnekin yhden varpaan kynnen joten sillä oli ohjelmassa rauhallista poispäin ajo treeniä liinassa. Se sujui varsin hyvin, teki oikein hyvää Pihkalle oppia sovittamaan oma etäisyys lampaisiin. Se ei ole aina niin helppoa Pihkalle vaan se tuppaa olemaan liian lähellä. Pihkaa ärsytti tämmöinen rauhallinen "päiväkävely" - se tykkää tehdä enemmän joten se purki turhautumaa pitämällä sellaista pihkamaista jupinaa koko ajan..

Iltapäivällä oli Cooperin MH-kuvaus Mäntsälässä. Cooper haukkui lähes koko kuvauksen ajan koska se luuli olevansa jollain treenikentällä eikä ymmärtäny miks täällä ei ole äksönii. No, haalari ja kummitusosion se oli kyl hiljaa ;-) Cooper oli hyvinkin oma itsensä koko kuvauksen ajan, vähän rauhaton mutta selvitti hienosti sekä kummitukset, haalarin, räminän ja ampumisen. Mikään näistä ei hetkauttanut. Myöskin odotetusti Cooper ei leikkinyt vieraan kanssa tai innostunut etäleikistä. Pieni yllätys oli ettei se myöskään lähtenyt vieheen perään mutta se johtui siitä, että se keskittyi haukkumaan Kaille niin ettei se edes nähnyt koko viehettä.. Mitään aggressiota tai pelkoa missään vaiheessa ei ollut.

Ässä veli oli ollut edellisenä päivänä MH-kuvauksessa, joka myöskin meni odotusten mukaisesti. Ässä on sosiaalinen ja tottunut olemaan lauman kanssa joten se haki tukea omistajasta ja yleisöstä. Kummitukset oli Ässästä pelottavia ja samoin ammunta, mikä oli etukäteen kyllä tiedossakin. Räminä ei aiheuttanut ihmeempää reaktiota.