Svea kävi tänään ultrassa ja siellä näkyi selvästi neljä pentua, mutta pentuja voi olla enemmänkin.  Pentuja siis odotettavissa marraskuun lopulla! Jee! Svea käyttäytyy jo kovasti odottavan nartun tavoin (toisin kuin emonsa aikanaan) ja on selvästi rauhoittunut. Ruoka on aina Svealle maistunut ja nyt vielä enempi.

Meidän kesälampaat on siis pari viikkoa sitten teurastettu ja päätettiin myös ottaa talteen taljat. Ne kävin hakemassa erikseen Orimattilan teurastamolta alkuviikosta. Taljat on suolattu, jotta säilyvät hyvin ennen muokkaus käsittelyä. Sunnuntaina ollaan menossa Lempäälään agilitykisoihin ja viedään taljat matkan varrella Turengissa olevaan muokkaamoon. Jännittävä nähdä millaisia niistä tulee.  Ilahduttavaa oli että muokkauksen hinta oli vain n. 30 euroa per talja kun olin ollut siinä uskossa että se on paljon kalliimpaa. Mutta meistä on hyvä, että taljatkin käytetää eikä mene haskuuseen. Ja ovathan nämä kauniin värisiä.

tn_mustalammas.JPG

Treeniä

Pihkan kanssa ollaan kotona treenattu erilaisia rauhoittumista parantavia harjoituksia, toivottavasti alkaa tuottaa tulosta. Tarkoitus olisi, että jossain kohdin ennätettäisiin myös rallytoko kisoihin pitkästä aikaan nyt kun lammastelut on tauolla. Pieksun kanssa ollaan tehty hajutyöskentelyä omaksi iloksi. Varmaan voisi käydä hakemassa marketista veripullon niin kirjaimellisesti voisi "verestää" mejä jälkeäkin Pieksulle.  Ja miksei myös karvapalloille.