Kuten arvata saattaa ollaan tässä loppuviikko oltu vähän niin kuin varpaillaan miten Svean odotus etenee. Perjantaina alkoivat lämmöt mennä alas ja kävin katsastamassa illalla myöhään miltä tilanne näyttää. Svea oli ihan rauhallinen, vähän petaili mutta selvästi synnytys menee lauantaille ehkä jopa sunnuntaille. Lauantaina pidetiin tiiviisti yhteyttä Monan kanssa lämpöjen kehityksestä, yhdet vedetkin jo meni. Päivällä Svea alkoi olla jo levottomampi ja lämmöt alkoivat nousta hiukan. Menin vielä kotiin ja ajattelin että teen tässä joulutorttuja, kyllähän tuossa vielä menee aikaa. -Kuuluisia viimeisiä sanontoja.

Mona soitti puoli kolme että nyt lämmöt 38 ja vedet meni ja Svealla alkoi supistukset. Siiihen jäi joulutortut hellalle ja kipaisin naapuriin. Svea kovasti yritti ponnistaa, mutta vain vähän näkyi sikiöpussia. Yritettiin kävelyttää Sveaa ja eri tavoin auttaa, mutta homma ei vaan edennyt. Lopulta soitettiin Aistiin ja lähdettiin porukalla viemään Sveaa sinne. Siellä lääkäri sai vedettyä pennun ulos. Puoli viisi syntyi soopeli poika, aika reilun kokoinen 288 g. Ultralla tarkistettiin että kaikkien kolmen sydänäänet kuului hyvin, joten päätettiin viedä Svea takaisin kotiin synnyttämään. Svea oli ollut varsin stressaantunut eläinlääkärissä - eikä ihme! - mutta kotona rauhoittui ja pentu pääsi heti nisälle. Pikkuhiljaa alkoi uudet supistukset, mutta jälleen tuntui kovin työläältä joten taas kävelyä ja selän hierontaa. Myös pennun imeminen selvästi stimuloi polttoja. Toinen pentu lähti lopulta syntymään ja vain vähän autettiin käsin sitä ulos ja Mona rikkoi sikiökalvon. Svea alkoi heti nuolla pentua ja katkaisi napanuoran. Nyt tuli toinen soopeli poika, Svea hoiti molempia hyvin. Kello oli jo tässä vaiheessa seitsemän illalla.

Seuraavia polttoja saatiin odottaa kauan ja jälleen vaikka Svea kuinka yritti niin taas nähtiin vain sikiökalvon pää mutta ei enenpää. Svea alkoi myös väsyä, joten soitto Aistiin ja päätettiin lähteä uudelleen sinne. Aistissa kävi ilmi, että pentu on väärin päin, selällään tassut edellä tulossa, mutta vaikka eläinlääkäri kuinka yritti niin hän ei saanut pentua riittävästi vedettyä ulos. Jokin osa pennusta oli siten, että se ei vaan tullut riittävästi. Lopulta tehtiin päätös että tehdään keisarinleikkaus. Ja niin kaksi trikki poikaa syntyi noin klo 22.00 illalla. Pienempi oli oikein äänekäs ja eloisa, toinen isompi vähän rauhallisempi, mutta onneksi molemmat kunnossa! Ja jonkin ajan kuluttua myös Svea tuotiin heräämään. Kaikki pennut pääsivät nyt nisälle. Mustia piti auttaa imemisen alkuun, mutta lopulta nekin pääsivät jutusta jyvälle.  Puolen yön aikaan kotiuduttiin ja kun söin muutaman voileivän (eihän tuossa ehtinyt muuta kuin pari kuppia kahvia ohimennen vetäistä) niin olinkin valmista kauraa untenmaille.

Sunnuntaina kävin katsomassa pentuja ja Sveaa. Kaikki hyvin. Svea hoitaa pentuja hienosti ja kaikki pojat ovat eloisia. Pentueen syntymäpainot menivät siis: soopeli poika (valkea toisella puolella niskassa) 288g, soopeli poika (valkea koko kaulus) 270g, trikki poika (iso valkea kiehkura niskassa) 317 g ja trikki poika (kapea valkoinen kaulus) 285g.

tn_sveapennut.JPGtn_kakkosetrivissa.JPG