tn_noita.JPG

Tämän mun hieno noita-akkani olen vuosia sitten ostanut Prahasta, jossa on hieno marionetti nukkien valmistus perinne. - Hieno eikö vaan?

 

Kiirastorstai oli lyhyempi työpäivä, joten Aija ehti hyvin jo iltapäivällä meille hieromaan Pikon ja Pihkan kuntoon. Pikon takapää on vähän ollut hutera joten hieronta teki hyvää. Taitaa olla jo hermopinteitä ja kaikenlaisia kulumia ja kun ei ole lihaksiakaan enää tukemassa niin tuleehan sitä kipeäksi. Pihkalla on oli normi huolto, ollaan sen verran ahkerasti treenattu ja kisattu, että säännöllinen huolto on enempi kuin tarpeen. Aijan hieronnasta nautii koko kööri niin paljon että koko lauma pyörii jaloissa jotta pääsisivät osallisiksi... hassut!

Tänään loppui myös Pihkan puolen vuoden tauko paimennushommista. Käytiin katsastamassa Primal Sense Farmin Pukkilan treenimestat. Pelto oli sopivan luminen mutta kantava joten oli hyvä siellä pyöriä lampaiden ja Pihkan kera. Olin ihan varma että pitkän tauon jälkeen homma lähtee heti keulimaan mutta Pihka olikin yllätävän rauhallinen. Aluksi oli vähän liikaa mölyämistä, mutta pienellä muistutuksella asia meni perille. Ja sen jälkeen se kuljetti lambeja oikein mallikaasti. Kristiina toi meille lisää lampaita laumaan niin saatiin vähän enemmän vielä töitä Pihkalle. Perusasiat olivatkin hyvin muistissa ja lampaat olivat tosi kilttejä. Joten Pihka alkoi sitten vähän tehdä hommia ns. yhdellä tassulla. Lisättiin vaikeusastetta kuljettamalla lampaita laitumen viereisellä pikkutiellä. Pihka ei oikein uskaltanut komentaa kunnolla paria hidastelia lammasta joten vielä sitä iteseluottamusta täytyy vahvistaa tiukoissa paikoissa.

Mutta hyvä alku kaudelle! Jee!

tn_omenakukka.JPG

Myös maljakossa oleva omenapuun oksa kukkii! Ihanan keväinen fiilis!