Täytyy sanoa että pikkuisen pidempi vapaa tuli tarpeeseen. Olen ollut aika väsynyt työtilanteesta ja eikä kurja sää paranna oloa. Keskiviikkona Kai tuli koirien kanssa hakemaan mut töistä ja ajettiin siitä suoraan Savonlinnaan. Matkalla poikettiin pikaisesti kaffella Mikkelissä Kenkäverossa. Tarkoitus oli samalla käyttää koirat nopealla pissalla. No ei sitten onnistunut. Siellä olikin jokin jouluhäppeninki ja porukkaa kuin pipoa. Parkkipaikaksi oli otettu nurmikotkin joten koirat saivat pidätellä pissaa Savonlinnaan asti. Me käytiin kyllä nopealla kahvilla. Kenkävero on aina hieno paikka ja nyt synkeässä säässä jouluvaloissa todella kaunis. Nyt ei vain ehditty siitä nauttia. Savonlinnaan oli siksi kiire, että Kain systerin poika Arttu sai lakin ja lakkiaisjuhlat olivat silloin keskiviikkona. Juhlat olivat oikein mukavat ja tarjoilu runsas (ja koirat pääsivät lopultakin jaloittelemaan).

Savonlinnassa on nykyään tavallaan masentavaa käydä koska joka kerran näkee lisää lopetettua yrityksiä ja koko kaupungin hiipumista pikku hiljaa kurja seurata. Suututtaa mitä kaupungille on tehty ja miltä sen tulevaisuus näyttää. Mutta ehkä savonlinnalaiset itse eivät ole yhtä pessimistisiä, toivon niin.

Itsenäisyyspäivänä käytiin kyläilemässä Ritun luona Kerimäellä. Aurinkoinen päivä oli erinomainen ulkoiluun ja sen jälkeen oli mukava käydä saunomassa rantasaunassa. Kai jopa kävi avannossa! Perjantaina satoi lunta jonkun verran ja sekös sai koirat iloiseksi, erityisesti Pihka oli kerrassaan vallaton, se mennä pomppi ja loikki ja kisaili Cooperin kanssa joka kerran kun oltiin lenkillä niiden kanssa. Hupsu Pihka!

kirkkoranta.jpg
Kirkkoranta Kerimäellä

Piko sen sijaan valitettavasti ei enää oikein jaksanut kyläilyä ja reissuamista ja syöminen alkoi taas tökkiä.  Mitkään herkut eivät oikein saaneet sitä kunnolla syömään vaikka se vähän auttoikin. Niinpä päätettiin palata kotiin jo lauantaina, aikaisemmin kuin oli suunnitelma, että saadaan Piko taas takaisin normi rytmiin. Taitaa olla niin ettei Pikosta enää ole oikein reissuun lähtiäksi.

kellarpelto.JPG  kellarpelto_järvi.JPG
Pitkäniemen ulkoilupolku, Kellarpelto

Viikolla kävin yhtenä iltana kansalaisopiston iltakurssilla tekemässä ovikranssin. Kahden tunnin kurssilla ehdin vain juuri ja juuri saada tämän valmiiksi. - Ei ole hätäisen hommaa tämä! Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen vaikka vähän kiireen tuntu tuli kun aika meinasi loppua kesken.

joulukranssi.jpg