Viime viikolla päästiin jo keräämään viinimarjoja, lähinnä punaisia tosin. Eli ensimmäinen maijallinen on laitettu porisemaan ja pakkaseen. Lisäksi Kai on ansiokkaasti kerännyt metsästä jo 10 kiloa mustikoita! Ja pari rasiallista kantarellejäkin on hamstrattu pakkaseen, toki myös syöty tuoreeltaan. Viime viikkojen sateen taisi pelastaa sienisadon, näytti jo siltä että mitään ei tule mutta sitten muutaman sadepäivän jälkeen alkoi sieniä ilmestyä. Myös kasvihuoneessa on alkanut sadonkorjuu sillä nyt pukkaa amppelikurkkua joka päivä ja joka päivä pitää kastella kasvustoja ahkerasti että kurkuista tulee meheviä. Ja on ne vaan oma kasvattamat kurkut sata kertaa parempia kuin kaupasta ostetut!

kurkut.jpg

Sadonkorjuu hommien lisäksi kävin Pihkan kanssa sunnuntaina PSF Cup kisan toisessa osakilpailussa Pukkilassa. Tämä on siis epävirallinen kisa mutta erinomaista harjoitusta oikeisiin kokeisiin. Kakkosluokka aloitti vasta iltapäivällä ja helle sai lampaat laiskoiksi. Niinpä tieosuudella ollut poispäin ajo takkusi tosi pahasti kun lampaat halusivat vai syödä pientareilla ja Pihka ei oikein osaa komentaa niitä liikkeelle. Piha-alueella ja kentällä tehtävät meni kohtuullisesti, osa jopa erinomaisesti. Tehtiin esim. päivän paras sillan ylitys (tämä ei ole ollenkaan helppo tehtävä), mutta tuon alkuradan tökkimisen takia meiltä loppui aika radan lopussa ja viimeisestä osiosta emme saanet pisteitä. Joten sijoitus 3. neljän koirakon joukossa. Kaikesta huolimatta mukavat rennot kisat jälleen hyvässä seurassa ja jälleen ajatuksia kotiin harjoiteltavaksi.
Tällä viikolla pässipojat lähtevät kotiin ja tilalle saadaan uuhia, hyvä niin sillä teinipässit alkavat olla aika rasittavia. Eivät tee muuta kuin ottavat toisistaan mittaa ja astuvat toisiaan... huoh.

Kai kävi puolestaan Lempäälässä kisaamassa agilityä nurmikentällä, mikä alkaa olla aika harvinaista. Kivaa oli mutta hylkyjä oli tällä kertaa kotiin tuomisena. Tälle viikolle on luvattu sen verran hellettä että koirat ja lampaat saavat huilia ja viikon hommat on viinimarjojen ja kurkkujen keruu sekä perunoiden multaus. Ja tietysti kastelua kastelua kastelua!