tn_Pihka08052016.JPG

 

Pihka on tämän huushollin ainoa äippä joten tässä päivänsankarista kuva valkovuokkojen keskellä kuten äitienpäivään kuuluu. Pihka vietti äitienpäivää paimennustreenien merkeissä Seutulassa. Päivä oli todella lämmin joten lampaiden ja koirien tauoista ja juomisesta oli pidettävä hyvää huolta. Hyvin jaksettiin kaikki kun riittävästi tauotettiin ja juotettiin. -Oltiin pitkästä aikaa pienemmässä aitauksessa ensin ottamassa suuntakäskyjen harjoitusta siten, että en auttanut koiraa vaan sanoin pelkän vas-oik (tähän ne vasen ja oikea sanat on lyhentyneet käytössä!) ja Pihkan piti ilman muita ohjausapuja lähteä haluttuun suuntaan. Kuten yleensä niin nytkin vasen oli helpompi kuin oikea.  Tokalla treenikierroksella otettiin liinassa poispäin ajoa. Se oli yllätävänkin hyvin muistissa. Tämä on meidän tämän kesän yksi painopisteistä saada hyvä poispäin ajo. Hyvällä alulla ollaan. Ja pitää ollakin sillä kohta meille tulee kesälampaat! Perjantaina laitettiin laidunta kuntoon, korjattiin talven jäljiltä aitaa ja tehtiin uusi pienitreeni aitaus. Parin viikon kuluttua tulee lambit, jee!!

Kotona Pieksu ja Piko on edelleen aivan liian intopiukeina Pihkasta ja se on todella rasittavaa meille kaikille. Pihka on niiiin kypsä noihin vonkamiehiin -varsinkiin Pieksuun. Mikä lie vanhojen ukkojen hörhötys kun eivät tajua ettei Pihkalla ole enää juoksuja...

Muutoin ollaan Pieksun ja Cooperin kanssa harjoiteltu näyttelykäyttäytymistä sillä ensi lauantaina ollaan menossa näytelmiin Tuusulaan.  Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt aikaa ja taidamme kaikki olla aika ruosteessa :-) Toivottavasti sää suosii ja osaamme käyttäytyä... onneksi Cooper on sentäs osaavissa käsissä kun Satu hoitaa Cooperin esittämisen, minä puolestani yritän selvitä kunnialla tehtävästä Pieksun kanssa.
Cooper kävi lauantaina kisaamassa seuramme järjestämissä kisoissa jossa oli tuomarina kaksoisvoiton viime MM-kisoissa maxi luokassa ottanut Pavol Vakonic kera vaimonsa Martinan. Pavol ja Martina olivat tehneet varsin vaativat 2-luokan radat ja tulostaso oli aika heikko. Cooper voitti hyppyradan vitostuloksella. Se nousu nolla jäi vielä tekemättä mutta ehkä jo seuraavassa kisassa?