Viime keväästä asti mielessä on kytenyt siirtyminen kukkahommiin ja nyt se on totta. Viime perjantaina tuli päätökseen 8,5 vuoden pesti pankissa. Nyt olen freelancer kukka-alan yrittäjä. Olen aloittanut työt Pakilan Kukkatalossa ja jatkossa teen varmaankin jonkun verran töitä myös muissoa pk-seudun kukkakaupoissa ja omia tilaustöitä. Uudessa paikassa on omat tavat tehdä töitä joten uutta opittavaa riittää, mutta olen tosi innoissani tästä työstä. Työmatka Pakilaan on kätevän lyhyt joten sekin plussaa entiseen.

IMG_6215.jpg

Muutaman vapaapäivän töiden välissä käytin puutarhahommiin ja paimennustreeneihin. Kukkasipuleista suurin osa on nyt maassa, vielä niitä jäi laittamatta. Kasvatuslaatikot ja kasvihuone laitettu talvikuntoon - ainakin suurinpiirtein.  Ja laitoin syysistutuksia, niidenkin osalta jäi vielä tehtävää sillä pelakuu kukkii vielä niin komeasti etten raaskinut niitä vielä heivat pois.

kaaliistutus.jpg

Paimennustreeneissä tehtiin ns. "eläinkoe", idean sain Rexin Smart Dog testistä. Siinä kävi ilmi että Rex on hyvä mallioppimaan joten kokeiltiin sitä paimennuksessa. Pihka vei lampaita peruskuljetuksessa ja koutsimme Mervi tuli perässä Rex liinassa. Hienosti Rex keskittyi lampaisiin ja pariin otteeseen jopa nousi hienosti blokkaamaan lampaiden vetoa. Tätä taidetaan kokeilla toistekin.

syksypaim15102020.jpg