Tuli vietettyä pieni loma ihan ilman koiria. Käytiin systerin kanssa Berliinissä kävelemässä jalat soosiksi neljän päivän aikana. Ja paljon jäi vielä näkemättä. Mukava oli verestellä myös saksan kieltä jota olen sentäs opiskellut pitkän kaavan mukaan. Ja onhan se siellä jossain aivon poimuissa, kiitos erinomaisten saksan opettajien tiukan opetuksen. Berliinissä toki pärjää myös mainiosti englanniksi johon välillä piti turvautua. Pieni hotelimme oli oikein hyvällä paikalla entisen Itä-Saksan puolella Prenzlauer Bergin kaupunginosassa. Sinne päästiin kätevästi Tegelin kentältä TXL bussilla ensin Alexanderplatzille ja sieltä M2 ratikalla ihan hotellimme lähelle. Ainoa tylsä juttu Saksassa on edelleen nihkeä suhtautuminen kortilla maksamiseen, onneksi olimme siihen varautuneet riittävällä käteisellä. Toki monessa paikassa pystyi kätevästi maksamaan kortin lähimaksulla mutta silti yllättävissä paikoissa kortti maksaminen ei käynyt, esim. hotellimme halusi että maksamme käteisellä.  Sää oli reissun ajan keväinen eli lämmintä olin 5 -7 C, vähän tuli välillä pientä tihkuasadetta, vähän aurinkoakin. Tyypillistä kevätsäätä siis. Selvästi oli jo kevään tuntua verrattuna näihin Suomen pakkasiin ja lumiin.

Nähtävyyksiä ehdittiin koluta mukavasti kuitenkaan liikaa siitä stressaamatta (ehdittiin ottaa hyvin pienet päikkärit joka päivä!). Hienoja maisemia ihailtiin maamerkki Fernsehturmista ja Berliner Domin huipulta.

Fernsehturm.

fernsehturm.jpg

Hotellimme kaunis aula.

pensionaula.jpg

Berliner Domin katolla

ylh%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4.jpg

dominkatolla.jpg

Käytiin myös Checkpoint Charliella ja sattumalta osuttiin Trabi museoon ja tämmöiseen Trabi Welt mestaan. Nämä järjestää Trabi safareja, ehkä ensi kerralla semmoiselle sitten..

trabiwel.jpg

Berliinissä ilahdutti reipas ja ennakkoluuloton värien käyttö taloissa. Tässä esimerkki hillitymmästä päästä.

katukuva.jpg