Pihkan kanssa treenataa säännöllisen epäsäännöllisesti Primal sense farmin koulutuspaikoissa Pukkilassa ja Seutulassa paimennusta. PSF järjestää myös kolmen osakilpailun epävirallisen paimennuskisat, joihin ollaan tänä kesänä treenimielessä osallistuttu. Tavoitteena on edelleen yrittää saada tänä vuonna tulos 2. luokasta, joten nämä on toiminut hyvänä kisatreeninä. Epiksissä on vain kaksi luokkaa 1. ja 2. luokka. Pihka on siis osallistunut 2. luokkaan. Tehtävät ovat 2. luokassa varsin haastavia joten ei helpolla ei tuloksia irronnut. Eka kisa meni varsin mukavasti ja sijoituttiin toiseksi. Toisessa osakilpailussa lampaat karkasivat heti alussa ja se oli sit siinä. Eilen oli kolmas osakilpailu ja tavoitteena oli suorittaa rata loppuun. Se kyllä tehtiinkin, mutta helppoa se ei ollut.  Rata oli aika pitkä ja siinä oli mm. sellaisen poispäin kuljetus osuus jossa koira kuljettaa lampaita tiellä ja itse olisi pitänyt kulkea ojan toisella puolella pellolla. No eihän se Pihkalle käynyt olleenkaan. Vaikka sivulta ohjattua poispäin kuljetusta ollaan reenattu niin ei kuitenkaan näin vaikeaa. Joten tein sen normaalin poispäin kuljetuksena niin että olin itse koiran takana tiellä. Siitähän ei sitten pisteitä tullut ollenkaan mutta taas yksi asia pitkään treenattavien asioiden listaan. Ns. vaistokuljetuksessa ei saanut koiralle antaa mitään käskyjä ja koska Pihkalla oli vähän liikaa virtaa ollut jo alusta alkaen niin siinähän se vasta yltyikin ja osion jälkeen jouduin käskyttää aika tiukkaan että homma pysyi paketissa. Muutoin tehtävät sujuivat ihan kohtuullisesti, mutta Pihka luisti koko ajan paikalla käskyistä ja aiheutti extra säästöä. Ja toisessa häkistä otosta se meni häkkiin sisään vaikka tarkoitus oli laittaa koira häkin ulkopuolelta taakse. Loppua kohden alkoi ottaa aika tavalla päähän Pihkan kurittomuus ja valitettavasti se alkoi näky tekemisessä. Ja niin sitten loppuosiossa Pihka painoi lampaat niin mun jalkoihin että kaaduin. Ja sitten kyllä oli pakko Pihkalle sanoa tiukasti että nyt on parempi alkaa totella. Ja vähän se taisi auttaakin. Mutta kyllä otti todella päähän. Onneksi kaatumisesta ei aiheutunut lampaiden karkaaminen (oli kyllä kiltit lampaat) ja vain vähän tuli nirhaumaa käteen ja ranne kipeäksi kun kaaduin tietty käsi edellä. - Jälkiviisaana olisi pitänyt Pihka laittaa kuriin heti alussa tiukasti eikä antaa sen luistella käskyistä ja painaa lampaita. Tyhmä ohjaaja ja kuriton koira - huono yhdistelmä.

Kaikesta tuosta huolimatta oli siellä ihan hyviäkin pätkiä ja tehtävät saatiin tuota poispäinajoa lukuun ottamatta suoritettua, joten sen verran saatiin pisteitä että sijoituttiin toiseksi kolmesta 2. luokan koirasta ja kokonaiskilpailussa 3.

psf_3%20palkinto.jpg

Treenit jatkuu ja tuohon kurittomuuteen on pakko saada stoppi muuten kehitystä ei tapahdu ja treeneistä tulee mitään.

 

Spyro (Mustantassun Pikkuprinssi) kävi terveystutkimuksissa ja tuloksena lonkat B/A ja kyynärät 0/0. Selkä kuvattiin myös mutta siitä ei ole vielä Kennelliiton virallista lausuntoa. Hienoa että nyt kolme neljästä Pikkukakkosesta on kuvattu ja terveiksi todettu!