uusivuosi%20%282%29.jpg

Vuoden vanhempi mutta lienenkö viisaampi? Katsoin mitä vuosi sitten tuli tänne kirjoitettua ja aika lailla samoin reseptein on tänä vuonnakin vuosi hyvästelty. Viime vuonna käytiin Taidehallissa, eilen käytiin Hakasalmen huvilassa (aika lähellä Taidehallia itse asiassa!) katsomassa Suruton kaupunki näyttely ja kuuntelemassa joulumusiikkia balalaikkaorkesterin soittamana. Ei huono ollut se! Porukkaa oli paljon liikenteessä joten pieni huvila pursusi suorastaan. Mutta kiinnostava näyttely Helsingistä 20-luvulta.  Ja sikäli ajankohtainen että tämän hetken suosikki tv ohjelmani Babylon Berlin sijoittuu noihin samoihin Euroopan kuohuviin vuosiin. 

surutonkaupunki.jpg

balalaikkaorkesteri.jpgkatukyltit.jpg

salonki2.jpg20luvunjoulukuusi.jpg

Viime vuonna kävi selväksi että Lumix pokkarista ei ole enää kameraksi. Vuoden siis olen ollut ilman kameraa, mutta nyt taas onneksi entistäkin parempi Lumix käytössä! - Kunhan vielä opin käyttämään tätä...

Lisäksi viime vuonna ulkoiltiin, Pihkalla oli juoksut. No tänä vuonnakin on ulkoiltu mutta Pihkan juoksut ovat nyt lopullisesti ohi. -Niin paljon helpompaa. Aattoa ollaan vietetty rauhassa kotona koirien kanssa silloin kuten nytkin. Ja viime vuonna kirjoitin että minun puolestani rakettien myynti yksityisille voitaisiin lopettaa kokonaan ja mitä ilahduttavinta tänä vuonna aiheesta on saatu kansalaisaloite, joka lähtee eduskuntaan käsiteltäväksi! Mahtavaa! Niin kertakaikkisen turhaa on se ja aivan hyvin riittää jos kaupungit tms. tahot järjestävät yhteisen ilotulituksen. Mielestäni tänä vuonna muutoinkin ihmiset ovat olleet valveutuneempia lastensa paukuttelun suhteen kun ei ennen kuutta kuulunut yhtään rakettia (toisin kuin aikaisempina vuosina). -Olisiko valistus mennyt perille???

En tee uuden vuoden lupauksia mutta toki sitä jonkinlaisia tavotteita itselleen asettaa koiraharrastamisen saralla ainakin. Ja niiden osalta melkein tavoitteisiin päästiin. Tavoitteena oli osallistua agilityn SM-kisoihin ja saada Pihka agilityvalioksi. Nämä molemmat toteutuivat. Lisäksi oli tavoitteena kisata paimennuksen 2-luokassa, joka kyllä silleen toteutui että startattiin mutta koska hylkäännyttiin heti alussa niin en oikeastaan sitä laske kisaamiseksi. Tarkoitus oli myös startata toko-kokeissa mutta se tavoite jäi saavuttamatta. Ehkäpä siis ensi vuonna nämä kaksi tavoitetta saavutetaan?

Pihkan jälkikasvu on sen sijaan kunnostautunut hienosti monella eri saralla, paimennuksessa, rallytokossa, agilityssä ja näyttelyissä. Pikkukakkosista Spyro ja Taika ovat aloittaneet kisauran agilityssä, Taika nousi juuri mini kakkosiin ja Spyroltakin puuttuu vain yksi tulos kakkosluokasta. Ruotsissa asuva Tuuli kävi suorittamassa BPH testin hyväksytysti ja Pikkis on korkannut rallytokon lupaavasti, vain yhtä tulosta vajaa avoimeen luokkaan siirtyminen. Pihkarilleistä Cooper ja Kai ovat voittaneet monta agility rataa ja ensi vuoden SM kisoihin tarvittavista tuloksista puuttuu vain yksi nolla. Ässä on treenannut ahkerasti paimennusta ja tokoa ja ensi vuonna varmaankin korkkaa paimennuksen 2-luokan. Quattro on kisannut agilityssä 1-luokassa ja on myös yhtä tulosta vajaa 2-luokkalainen. Ja vaikka kaikki eivät kisaa tavoitteellisesti niin kaikilla on tärkeä roolinsa perhekoirina ja sehän on se tärkein koiran tehtävä. 

Työelämä on ollut melkoisessa muutoksessa ja vauhti siellä on joskus liiankin kova ja jaksaminen on ollut välillä tiukassa. Siihen vastapainoksi tämä koirien kanssa touhuaminen on erittäin terapeuttista ja tarpeellista, samoin kuin muut harrastukset.  Ja nyt alkaa ihan uusi luku elämässä kun työelämä vaihtuu opiskelijaelämään joksikin aikaa.

Onnellista Uutta Vuotta 2019 kaikille!

kansallismuseonpuut.jpg