Viikonloppu meni monenlaisessa aktiviteetissä. Lauantaina käytiin tsekkaamassa Hakaniemen hallin väliaikainen rakennus. Aika onnistunut on se. Samalla tietysti käytiin nauttimassa torikaffet kera vohveleiden. Vihannesten lisäksi sain kimpun upeita gladioluksia, violetteja ja valkoisia.  Ensi kesänä täytyy ehdottomasti istuttaa omia puutarhaan! Kotimatkalla poikettiin katsomassa Talvipuutarhan ruusuistutuksia. On ne vaan hienoja ja ruusun tuoksu, se vasta on ihana.

ruusunvarsi.jpg
Iltapäivällä ohjelmassa oli ankkapaimennusta Somerolla. Mentiin kimppakyydillä Sarin ja Sannan kanssa. Samalla vietettiin pihkarillien 5-vuotispäivää paimennuksen ja piknikin merkeissä.  Pihka ei ekaksi oikein tajunnut mitä piti tehdä mutta alkoi sitten syttyä. Myöskään Ässä oli vähän ihmeissään. Quattro sen sijaan oli heti innoissaan ankoista ja osoitti selvästi lahjoja asiaan. Se oli niin rauhallinen ja keskittynyt!  Pihka oli liian liikkuvainen ja kun ankat ovat myös hyvin liikkuvaisia niin vähän rauhatonta oli se meidän tekeminen. Luulen että pysytään ihan lammashommissa me. Sari L otti kivoja kuvia treeneistä.

ankat.jpg

pihka_ankat.jpg

Sunnuntaina ohjelmassa oli paikallisia kultturikohteita eli käytiin Tuusulanjärven äärellä Rantatiellä JH Erkon museossa jossa oli Martta Wendelin näyttely. Martta on tunnettu ennen kaikkea kirjojen kuvittajana mutta hän oli taitava maalari myöskin ja työskenteli mm. Akseli Gallen-Kallelan kanssa.  Sieltä jatkoimme matkaa Järvenpäähän katsomaan Villa Cooperia. Pakkohan oli tuon niminen paikka tsekata... Itse rakennus on Lars Sonckin suunnitelma hirsitalo (Sonck on suunnitellut myös mm. Ainolan), nykyään siellä toimii Järvenpään Käsityöyhdistys.  Kulttuuripläjäyksen päälle alkoi kahvihammasta kolottaa ja suuntasimme sieltä takaisin Rantatielle ja Lotta museon kahvilaan. 

martta.jpg

villacooper2.jpg

Loppupäivän sitten otettiinkin rennosti. Vielä on meillä näkemättä Ainola ja Villa Kokkonen. Mutta ne saa odottaa kevääseen. Seuraavaksi kiinnostaa mennä tutustumaan uuteen Amos Rex museoon.  Se vaikuttaa varsin vaikuttavalta.