Viikonloppuna vietettiin pienimuotoiset valmistujaiset perheen kesken. Tietysti piti käydä myös perinteiseen tapaan Kauppatorilla kahvilla ja lörtsyllä. Ajattelin että siellä ei ole juurikaan ketään mutta näytti siellä olevan ihan useampikin immeinen liikenteessä. Kaunis ilma on houkutellut ihmiset koloistaan liikenteeseen.

Lauantaina vietettiin koko päivä Hälvän mökillä. Naama vähän paloi -tietysti. Minä luin yhden kirjan ja Kai haravoi pihapiiriä. Koirat saivat tolskata mielinmäärin. Lämmitettiin sauna ja Kai kävi pikaisesti jopa järvessä, minä en edes harkinnut moista kidutusta. Rex tutustui uimisen alkeisiin ja saunan lämpöön. Ei tuntunut olevan moksiskaan moisista jutuista.

laiturilla_pihka_rex.jpg

Sunnuntaina lähdettiin hyvissä ajoin ajelemaan kotia kohti sillä matkalla piti poiketa Mikkeliin Tuijan luo. Palautin pari kirjaa ja samalla nähtiin Rexin sisko Ursula ja tietty hyvin bikinikuntoinen äippäkoira Irmeli. Äitin näkeminen sai Rexin pakenemaan mutta pian Ursula ja Rex saivat pienet leikit aikaiseksi, vaikka Ursula lähinnä halusi vartioida luitaan ja lelujaan Rexiltä.

ursula.jpg

Kotona odotti jo multakasa puutarhahommiin ja nyt kun alkoi viimeinen lomaviikko ja sää suosii niin sormet suorastaan syyhysi päästä puutarhahommiin. Olin nettikaupasta ostanut Turfquick niittykukka seoksen, tämä on ihan uudenlainen patentoitu systeemi millä mainoksen mukaan saada helposti kukkaniitty. No mainoksen uhri kun olen niin sellaisen neliön kokoisen kankaan tilasin ja laitoin pellolle kohtaan jossa keväällä poltettiin roskia. Siinä ei ole rikkaruohoja joten kärräsin vain riittävästi multaa ja siihen kangas päälle ja sen kiinnitys ja kastelu. Siinä kaikki. Saas nähdä toimiiko. Tällä on kahden vuoden takuu joten...

turfquick.jpg

Tämän jälkeen tämä on peitetty kevyesti mullalla. Joka päivä kastellaan ja katsotaan lähteekö jotain itämään.

Muutoin puutarhassa kitkemistä, kukkapenkkien siistimistä, kukkaistutuksia. Sisällä olleet taimet nostin ulos totutteleen,  hallaöitä on luvattu joten vielä en lopullisesti niitä kasvihuoneeseen siirrä.

omenapuu.jpg

Omenapuu on ihan kohta kukassa.