Lomat on tällä erää pidetty. Minä aloitin työt torstaina (kätevästi kevyempi aloitus kun on vain pari työpäivää) ja Kailla alkaa duunit maanantaina. Viikon aikana on ehditty paljon kaikenlaista puuhastella; mm. paimennusta, nose workia, agilityä - normi koirahommia siis. Sen lisäksi on ehditty kerätä marjoja pakkaseen, keitellä viinimarjamehua ja Kain on saanut terassin melkein valmiiksi. Siinähän sitä onkin jo.

terassi4.JPG

Terassi alkaa näyttää jo hyvältä, pientä viimeistelyä vaille valmis.

Aija on pitänyt meille neljän kerran nose work kurssin ja keskiviikkona oli vika kerta. Tällä kertaa harjoittelupaikkana oli Isoniitun koulu. Sinne oli Aija piilottanut hajua moneen paikkaan ja lopuksi tehtiin vielä laatikkokoe. Jäbä ja Charlie ovat jo niin päteviä! Ne ovat rauhallisia ja osaavat keskittyä hommaan hyvin. Aivan valmiita jo laatikko testiin. Toista se on Pihka. Huoh! Sillä on vaan niin kiire että ei meinaa malttaa käyttää nenää. Vielä tuo muu etsintä sujui suht hyvin mutta laatikko testi ei ollenkaan. Siihen on kyllä yksinkertaisesti syynä se, että Pihkalle laatikot on yhtä kuin 2on2off agilityn kontaktiharjoitus. Ja se vaan tarjoo sitä koko ajan laatikoiden kanssa. Joten nyt meidän kotiläksy on saada Pihkan aivoissa tapahtumaan sellainen käännös että laatikot on yhtä kuin nosework eikä agillity temppu. Harjoittelen tätä ensin muovisilla kukkaruukuilla - siis semmoisilla mustilla joissa kukat yleensä ostetaan. Jos sillä sais häivytettyä tuon aksamoodin.

nwcharlie.JPG Charlie ilmaisee hajun.

nwjäbä.JPG Jäbä etsii

Tänään oltiin agilitykisoissa Espoossa. Olikin varsinaiset hellekisat! Onneksi luokat oli aika pienet joten kolme rataa sujui aika joutuisasti. Pihkan kanssa saatiin oikein hyviä ratoja ja minäkin jopa liikuin kunnolla, mutta valitettavasti kahdella radalla Pihka ponnisti liian aikaisin ja tuli vitoset. Yhdellä radalla minulla oli huono suunnitelma ja sähläsin Pihkalle kieltovitosen. Mutta kaikenkaikkiaan varsin jouhevaa menoa alkaa olla ja Pihka etenee mukavasti. Mutta siis selvästi pitää palauttaa hyppytekniikkaa taas Pihkalle mieleen ettei tuommoisia "turhia" vitosia tule. Varsinkin kun rimat olivat 35 cm:ssä. Kai ja Cooper painelivat myös lujaa miniluokassa ja niin ikään pieniä virheitä tuli siellä. Mutta Kai teki hienosti yhdellä radalla takaa leikkauksia jotka toimii Cooperilla oikein hyvin.