lilatulppaani.jpg

Viikolla koulussa oli ns. korttikoulutuksia, ensin EA1 ja sitten Työturvallisuuskortti. Ensimainittu minulla on ennestään mutta koska EA1 korttini vanhenee loppuvuodesta niin piti käydä harjoittelemassa yksi päivä jottai sai päivitettyä kortin voimaan seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Meidän ope oli Keudan omia ja olikin aika hmmm värikäs tapaus. Pisti meidät tekemään elvytystä kuusi minuuttia kun kuulema sen verran menee aikaa Järvenpäässä ambulanssin tuloon. - Onneksi ei laskenut ambulanssintuloa Mäntsälään.. sit ois pitänyt elvyttää puoli tuntia! Onneksi sain seuraavasta päivästä vapautuksen ja käytin se hyödyksi mm. ruukkukasvi tenttiin pänttäämiseen. Torstaina oli vuorossa Työturvallisuuskortin opiskelu joka oli suoraan sanoa todella pitkästyttävä päivä. Asia on toki tärkeä mutta sen olisi voinut hyvin käydä puolessa päivässä, mutta tämäkin ope oli niin intopiukee aiheesta että jaksoi jaaritella aiheesta ummet ja lammet. Huh. Koe tehtiin päivän lopuksi ja tulokset saadaan jossain vaiheessa. Ja viikon kruunasi mun inhokkiaine eli tekstaus. Mulla oli jo valmiiksi päänsärkyä ja niskat jumissa aamulla. Sain ihme kyllä opelta kehut kotitehtävästä - huom "vasenkätisen" tekemäksi ihan ok. Päivän paras osuus oli kun lähdin Pihkan kanssa (joka oli ollut päivähoidossa koululla) paimentamaan. Treenit ei menny mitenkään erityisen hyvin, oli taas liian pitkä väli edellisestä niin alkuun piti käydä perusasioita perusteellisesti läpi. Toka kierroksella harjoiteltiin tilannetta että lampaat karkaavat häkistä otosta ja Pihkan pitäisi osata ne pysäyttää. En osannut ohjata tilannetta oikein joten siihen asiaan täytyy vielä palata.

Lauantaina olikin sitten ihan turistina katsomassa halli SM-kisoja. Kai ja Cooper osallistuivat kolmelle radalle jolta jokaiselta tuloksena hylly. Pieniä virheitä, mutta niin ratkaisevia. Tanskalainen tuomari oli tehnyt järkyttävän kilpajuoksu hyppäriradan, onneksi en ollut Pihkan kanssa kisaamassa. Sunnuntaina karkelot jatkuivat joukkue SM kisoilla ja yksilöfinaaleilla. Kai ja Cooper olivat JAU:n minijoukkeessa ja voittivat hopeaa! Jee!! Pihka oli paikalla mukana sillä käytin sen virallisessa mittauksessa joka meni odotusten mukaisesti eli jatketaan mediluokassa. - Eipä tuossa ollut mitään jännittämistä Pihkan kanssa.

https://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/eo-karsinnat-vantaa-2019/20190323_IMX_4424.jpg?img=smaller

Kevät kolkuttelee jo ovelle, joutsenia ja hanhia näkee tulvivilla pelloilla. Lumet sulaa vaikka meillä sitä vielä riittää. Sisälle toin kevään leikkaamalla koivun ja omenapuun oksia maljakkoon. Koivun hiirenkorvat ovat kaunis kontrasti tumman violeteille tulppaaneille. Ja omenapuun oksa kukkii!  Pian on jo huhtikuu ja Kevätpuutarha messut jonne menemme luokan kanssa. Jippii!!

omenankukka.jpg