Lunta on saatu. Riittävästi minusta. Koulutie on ollut muutamana aamuna varsin haasteellinen. Mutta sellaistahan se on talvella. Joskus lunta tulee kerralla vähän liikaa ja tiet ovat jäisiä. Parempi kuitenkin lumi kun vesisade tähän vuodenaikaan. Paitsi haasteellista on välillä ollut ajokeli niin myös mun ranskanpullani eli Rellun lämmityksen kanssa. Sillä "Pierre" on sitä mieltä että ilmastomuutos on tosiasia ja sen ulkolämpömittari on näyttänyt hulppeita 25- 30 plusasteita. Ja siitä johtuen lämmityslaite puhaltaa viileää ilmaa lämpimän sijaan. Ei kiva kun istuu tunnin verran autossa matkalla kouluun tai kotiin.

IMG_2072.jpg

On hyvä olla toppatakki päällä ajaessa vaikka mittarin mukaan lämpöä olisi 29 C. Sellaista se on Pierren kanssa.

Koulua on takana nyt kaksi viikkoa ja kivaa on enimmäkseen. Kasvitautien tunnit perjantaisin meinaa olla vähän turhan puuduttavia vaikka tärkeää asiaa onkin. Ja ope on sinänsä tosi kiva ja itse todella innostunut aiheesta.  Itse tykkään eniten sidontatunneista. On aivan ihanaa syventyä rauhassa tekemään kimppuja tai asetelmia. Siinä on samaa kuin piirtämisessä tai muussa sellaisessa luovassa tekemisessä, siihen uppoutuu totaalisesti ja ajantaju häviää. Lisäsin tuohon sivussa olevaan Linkit listaan linkin toiseen blogiini jonne keskitän kukkajutut ja kuvat. Käy katsomassa sieltä tuoreimmat työt! Tylsä juttu on se, että meidän opintovaatimuksiin kuulu fysiikka ja kemia, jotka olisi voinut lukea hyväksi lukiosta jos ne olisi silloin suorittanut. Mutta minä en niitä silloin opiskellut kun olin valinnut kieliä, joten joudun ne nyt suorittamaan verkkokurssina. Ei kiva. Ja ensimmäinen 35 kukan opeteleltava lista on saatu. Eli pitää tunnistaa 35 leikkokukkaa ja osata niiden suomen- ja latinankielinen nimi. Että kun ei muuta tekemistä ole niin näitä pänttäämään.

Yksi ilon aihe koulussa on myös lyhyet koulupäivät verrattuna työpäiviin, näin perjantaisin koulu loppuu jo kahdelta joten olen valoisaan aikaan kotona. Kun tässä on muutamana päivänä saatu nauttia myös auringosta niin mikäpä se mukavampaa kuin käydä koirien kanssa joen jäällä tai metsässä ulkoilemassa. Tässä tältä päivältä kuva, pakkanen on kiristymään päin ja kuu paistaa hienosti.

talvimaisema18012019.jpg

Koirien harrasterintamalla on nyt hiljaista sillä Cooper sai viime kisoista tuliaisena kennelyskän joten koko poppoo on treenikaranteenissa. Meillä olisi ollut tänään Pihkan kanssa toko treenit mutta ne jää nyt väliin. Onneksi toistaiseksi Pieksu ja Pihka eivät ole yskineet ja toivottavasti Cooperkin paranee pian. Paimennustreeni kortti on hommattu joten pian jatkuu paimennusharkat ja kotona voi toki treenata toko omatoimisesti.