Meillä oli mahdollisuus viettää miniloma Vierumäellä työpaikan lomaosakkeessa koirien kanssa. Siis lomakeosake käyttömahdollisuus on ollut koko ajan mutta vasta viime vuonna sääntöjä muutettiin niin, että myös koirat saa ottaa mukaan. Joten tilaisuuteen piti tarttua kun mahdollisuus tuli. Me ollaan molemmat oltu Vierumäellä joskus kauan aikaa sitten työporukalla, mutta itselläni esimerkiksi ei ollut oikein muistikuvaa mitä kaikkea siellä on tarjolla. Joten avoimin mieli lähdettiin perjantai-iltana tutustumaan paikkaan. Huoneisto on hotellin vieressä Chalet nimisessä rakennuksessa. Siihen kuuluu kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö, kylppäri+sauna ja vessa. Hyvinkin riittävä meille. Ja lasitettu parvake ilta-aurinkoon päin oli kyllä kiva josta pystyi jo nauttimaan näilläkin kevät keleillä.
Perjantai-ilta meni asettuessa taloksi ja asioihin perehtyessä. Kierrettiin koirien kanssa alue joka oli yllättävän suuri, vuosien varrella oli tullut (ja rakennetaan koko ajan lisää) monta rakennusta ja urheiluhallia lisää.

vierum%C3%A4ki_pihka.jpg

Lauantaina lähdettiin reippailemaan koirien kanssa luontopolulle josta tuli kaikkiaan n. 5 km lenkkiä kauniissa harjumaisemissa. Lenkki kiersi pari pientä järveä ja kun aurinko paistoi ja mäkiä mentiin ylös alas niin hiki melkein tuli. Pieksulle lenkki oli vähän liian pitkä ja jatkossa lenkit pidettiinkin lyhyempinä.

harju.jpg

Iltapäiväksi olin varannut hotellin Spa osastolta intialaisen päähieronnan. Olen aina ihmetellyt miten intialainen päähieronta eroaa tavallisesta joten sitä piti kokeilla.  Spa osasto oli kyllä mukava kokemus. Ensin pukuhuoneessa saa kylpytakin ja tossut ja sieltä  pesu/saunatilan kautta longue alueelle. Sauna olisi siis kuulunut hintaan. Lonugessa oli vähän safarihenkinen sisustus ja rauhallista tausta musiikkia. Tarjolla oli teetä ja kuivahedelmiä ja pähkinöitä. Lepotuolissa odottelin omaa vuoroani lehtiä selaillen. Itse hieronta oli toki ihan mukava ja rentouttava mutta jatkossa pysyn perinteisessä hieronnassa, joka tuntuu tehokkaamalta. Palvelu oli koko ajan ystävällistä.

Vierumäen varaus systeemi on kyllä satunnaiselle käyttäjälle sekava, osin ohjattiin varamaan kaikki verkossa mutta siellä ei voinut maksaa palveluja vaan ne piti maksaa eri pisteissä. Ja sitten aina ei olisikaan tarvinnut varata etukäteen jotain ja lisäksi Kaille myytiin sporttipassi ja vierumäki friends appi kännykään joista ei sitten meille oikeastaan ollut paljoakaan iloa. Lähinnä sporttipassin etu oli se että Kai kävi joka päivä uimassa (kuntosalin käyttömahdollisuus olisi ollut mutta ei olla kumpikaan kuntosali ihmisiä). Jotain pieniä alennuksia sai myös.  Seuraavaksi minulla oli ohjelmassa venytysjumppa ja Kai kävi uimassa. Venytysjumpassa oli paljon porukkaa ja seinäkkeen toisella puolella treenasi joku cheer leader porukka. Ohjaaja käytti mikkiä jotta takariviinkin kuuluisi ohjeet mutta cheer leaderit pitivät välillä sellaista huutoa ja niiden musiikki oli ämyrit kaakkoon joten ohjaajan puhe ei kuulunut mikistäkään. No onneksi näki hyvin mitä tehtiin joten se ei haitannut. Illalla käytiin syömässä hotellin buffetissa Wellamo teemainen päivällinen. Se oli todella monipuolinen ja ruokaa tulikin syötyä päivän urheilun jälkeen vähän liikaakin. Illalla uni maistui harvinaisen aikaiseen.

vierum%C3%A4kiharju.jpg

Sunnuntai valkeni lumisena. Voi erkkimerkki! Kierrettiin luontopolun lyhempi lenkki joka oli sopivampi myös Pieksulle.
Mittari näytti plusasteita joten sohjoinen lumi ei sopinut hiihtämiseen kuten Kai harmikseen sai huomata. Huoneiston varustukseen kuului kaksi Jopoa jolla oli oikein kätevä siirtyä alueella paikasta toiseen. Varattiin puolen tunnin sulkkisvuoro kun ulkoilu ei tuhnu kelillä innostanut enempää. Sulkkis on rankka laji, varsinkin kun edellisestä kerrasta on useampi vuosi. Mutta hauskaa se on. Maanantaina oli aika lähteä kotia kohti mutta koska yöllä oli ollut pakkasta niin Kai pääsi kuin pääsikin vielä kerran hiihtämään. Minä kävin sillä aikaa koirien kanssa talsimassa golfkentällä ja metsässä kun hanki vielä kantoi. Ihana aurinkoinen sää jälleen joten mikä oli kävellessä ja sheltit saivat hiukan kirmailla vapaanakin.

Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus, mukava huoneisto hyvällä sijainnilla. Moitimme sekavaa varausjärjestelmää ja palvelut ovat sekavasti esitelty sivuilla. Luontopolulle toivomme jatkossa pientä nuotiopaikkaa evästelyä varten.
Sulkkis oli sen verran hauskaa että sitä ehkä pitää päästä toistekin pelaamaan.