Punaiset viinimarjat ovat jo kypsiä joten tänään eka satsi kerätty ja keitetty mehumaijalla. Mustat saa vielä odottaa loppuviikkoon.Käytiin hakemassa läheiseltä Pikku Raivan marjatilalta 3 kg saksatoonia eli marjatuomipihlajaa. Marjatuomipihlaja on myös koristepensas mutta siis tekee runsaasti syötäviä marjoja joita Kanadassa saskatooniksi kutsutaan. Se on kuulema oikea supermarja, runsaasti kaikenlaisia vitamiineja, flavonoideja ja semmoista. Ne pistin sellaisenaan pakkaseen, katsotaan mitä niistä keksii tehdä.
Meidän vanha kirsikka on innostunut tekemään hedelmiä. Tai on se useana vuotena kukkinut kauniisti ja alkanut tehdä hedelmiä mutta sitten jotain tapahtuu eikä kypsiä kirsikoita tule. Mutta tänä vuonna kirsikka on täynnä hyvin kypsyviä hedelmiä! Ehkä Kai vihdoin tänä vuonna saa syödä oman puutarhan kirsikoita! - Jos räksät ei ehdi siis ensin..

punaherukat.JPG  kirsikoita.JPG

Sadonkorjuu hommien lisäksi sain vihdoin valmiiksi ison terden pintakäsittelyn, näillä helteillä hommaa saatoi tehdä vain iltaisin joten muutama ilta siinä meni. Hieno on - minusta ainakin.

isoterdevalmis.jpg

Mitään koiraharrasteita ei sitten viikonlopun paimennustreenien ole ollut, eipä näillä helteillä mitään jaksaisikaan.
-Ei itse eikä koirat.