Niin on taas yksi vuosi lisää tullut mittariin. Sää ei ollut synttäripäivänä kovin kummoinen mutta onneksi sentäs oli edellisenä päivänä tullut vähän lunta jotta oli edes vähän talven tuntua. Ajelin Pihkan kanssa paimennustreeneihin Kytäjälle, jossa jatkoimme edelleen poispäin kuljetuksen treenausta. Aluksi lampaat toimivatkin oikein mukavasti ja saatiin vahvistettua hyvin Pihkan itsenäisyyttä poispäin kuljetuksessa. Toka kierroksella lampaat olivat sitten todenneet että tuota pientä koiraa ei tarvitsekaan ottaa niin tosissaan ja ne rupesivat jämähtämään aidan reunaan. Harmillista! Tämä poispäin ajo on tämän talven teema paimennustreeneissä sillä 2-luokan kokeissa se pitää saada sujumaan ja muutenkin hyödyllinen taito.

Iltapäivällä kävin molempien koirien kanssa moikkaamassa työkavereita Keravalla. Tyypit ottivat tietysti iloisina vastaan rapsutukset ja herkut! Oli kiva nähdä kolleegoita ja vaihtaa kuulumisia. Vielä kuitenkin on koulua jäljellä ja sorvin ääreen palaamiseen hyvä tovi. Ei mitään kiirettä vielä sinne, nyt nautin koululaisen elämästä!

Kotona illalla paistoin pipareita hyväksi havaitulla äidin reseptillä. Lisäksi tein vanhasta huonosta kirjasta (siis joka ei ollut säästämisen arvoinen) DIY lukuvalon. - Tosin tässä valossa ei näe lukea mutta onhan tämä aika hauska. Viikonloppuna käytiin ostamassa ihan oikea lukuvalo olkkariin kun entinen oli hajonnut.  -Vapaapäivä meni siis varsin sukkelasti touhutessa, mutta onneksi on vielä pari vapaa päivää jäljellä niin ehtii tehdä jouluvalmisteluja ja torstaista aina aatonaattoon asti olen tiiviisti töissä kukkakaupassa. Sen jälkeen alkaa koululaisen joululoma aina loppuvuoteen asti.

kirjavalo.jpg

Alla synttärikukkakimppu jonka sain Kailta.

IMG_4301.jpg

Tänään kävin pyörimässä stadissa jouluostoksilla ja samalla katsomassa Helene Schjerfbeckin näyttelyn Ateneumissa. Olin vähän kuvitellut että näin tiistaipäivänä olisi väljää vaan siellä oli tupa täynnä ja aika meluisaa välillä.
Näyttely oli kyllä hyvin koostettu ja työt tietysti hienoja. Tämä hopeinen muotokuva on yksi suosikeistani omakuvista.

hs.jpg