Viime perjantaina pidettiin lomapäivä ja se sattuikin sään puolesta erinomaisesti. Torstai-iltana paahdettiin vauhdilla Puruvedelle mökille. Perjantai oli helteinen päivä, joten päätettiin lähteä pienelle retkelle veneellä. Eipä parempaa veneilykeliä olisi voinut toivoa. Koiratkin nautti kun ei ollut liian kuuma. Retken kohde oli Hytermän saari jossa on kaunista harjumaisemaa ja Romu-Heikin rakentamia kivirakennelmia ja vanhoja rakennuksia. Sopiva kävelymatka saaren poikki Heikin ja hänen vaimonsa hautapaikalle ja niemen kärjessä evästauko. Mökille palattuamme sauna lämpiämään ja uimaan. Vesi oli jopa 25 asteista mikä on sopiva lämpötila minunkin uimiselle. Myös koirat "pääsivät" uimaan eivätkä tainneet pistää sitä pahakseen.

venev%C3%A4yl%C3%A4.jpg

Välillä väylä oli näin kapea ja matala.

pihkavene.jpg

Pihka nauttii vauhdista.

koirienhauta.jpg

Koirien hauta.

pihka_puruvesi.jpg

Illalla torikahvilan kautta Olavinlinnaan kuuntelemaan Mozartin Ryöstö seraljista oopperaa. Rehellisesti täytyy sanoa että tämä oli varmasti yksi huonoimmista oopperoita mitä olen nähnyt ja kuullut. Juoni oli jopa ooppera kategorialla kökkö ja tylsä. Musiikki oli aika pitkästyttävä enimmäkseen. Ei todellakaan esim. Taikahuilun tasoa, ehkä tämä oli Mozartin eka harjoitelma oopperaksi? Bassolaulaja oli hyvä ja pidin myös Perdillon roolin tenorista. Ja valitettavasti kuorolla oli vain pari pientä osuutta, toki ne laulettiin loistavasti kuten oopperajuhlissa aina. Linnassa oli myös todella lämmin, mutta onneksi olin muistanut ottaa mukaan kauan sitten juhlilta ostamani viuhkan - nyt sille oli käyttöä. -Kiva yllätys oli että yleisössä oli vanhat tutut joten oopperan jälkeen lähdettiin heidän kanssaan jatkoille muikkubaariin. - Kai halusi ehdottomasti saada muikkureissarin ja onneksi siellä saa myös muitakin annoksia. Vuohenjuusto-kasvissalaatti oli oikein herkullinen.

viuhka.jpg

Lauantaina lisää uintia ja saunomista. Illalla käytiin vielä soutuveneellä ihailemassa auringonlaskua.  Näitä yrittää tallettaa verkkokalvolle ja muistella sitten marraskuun räntäkeleissä.

auringonlasku.jpg

Sunnuntai tuli nopeasti ja sää vaihtui radikaalisti. Aamusta alkaen tuuli kovasti järveltä joten pakattiin kamat ja lähdettiin ajamaan kotia kohti. Matkalla poikettiin Mikkelissä ostamassa vadelmia (oli niin hyvän hintaisia) laatikollinen sekä kaffelle Kenkäverossa. Moni muukin oli päättänyt lähteä aiemmin etelään päin joten aikamoista jonottelua oli paikoin.

Vaikka paikoin helteet takia kasvit ovat kärsineet mm. Mikkelin ja Savonlinnan välillä oli paljon keltaisia koivuja niin kotona oli salkoruusu ja pelakuut innostuneet kukkimaan oikein tosissaan.

IMG_3251.jpg

IMG_3247.jpg