Viime viikon kohokohta - tai yksi niistä oli Rexin vieminen Smart Dog pentutestiin. Testin perusteella Rex on kelpo harrastuskoiran alku ja helppo arjessa - no toki tämän tiesin ilman testiäkin. Testin kiinnostavin osuus oli miten koira ratkaisee ongelmatilanteita, lukee ihmisen eleitä ja osaako se mallioppisen.  Näiden perusteella Rex osaa hyvin lukea ihmisen eleitä ja mallioppiminen sujui myös helposti. Viimeksi mainttua kannattaakin miettiä miten sitä voisi koiran koulutuksessa hyödyntää. Lisäksi eri tehtävissä Rex osoitti hyvää itsehillintää ja se jaksoi keskittyä tehtäviin hyvin. Ongelmaratkaisuissa se oli osassa itsenäinen ja osassa haki ihmisestä apua. Makupalat toimi palkkauksena selkeästi paremmin kuin lelu, joten tätä pitää vielä vahvistaa. Ja sinnikyys ns. mahdottomassa tehtävässä oli plussaa sillä paimenhommissa sitä tarvitaan.  - Kaiken kaikkiaan siis kelpo penneli!

Lisätietoja Smart Dog testeistä löytyy täältä.

IMG_6068.jpg

Näin skarppina Rex kuunteli testin palautetta.

Torstaina aloitin kuntokuurin eli viikottaisen jumpan. Vaikka jumppaan on otettu koronan takia vähemmän porukkaa kuin aiemmin niin silti minusta siellä oli paljon porukkaa. Vähän se ahdisti ja täytyy jatkossa strategisesti sijoittua mahd. lähelle ulko-ovea. Jumppa musa oli harvinaisen tylsää, toivottavasti jatkossa paraneen, mutta olihan se hyödyllistä ja seuraavana päivän tiesi tehneensä. - Ja tiesi olevansa rupukunnossa.

Pihkan kanssa tehtiin perjantaina vähän takapiha aksaa ja se meni oikein kivasti kunnes Pihkura ponnisti hypylle huolimattomasti ja loukkasi itsensä siinä. Onneksi sain Aijan nopeasti hätiin ja Pihkan hänelle tsekattavaksi. Ilmeisesti Pihka oli törmännyt esteeseen oikea kylki edellä, sitä puolta aristeli. Aijan hoito ja kipulääkkeet auttoivat ja viikonloppuna vain rauhallista kävelyä ja lepoa Pihkalle.  Sunnuntaina käytin varmaankin puolen vuoden jälkeen eka kertaa JAU hallilla treenaamassa. Siis Cooper ja Rex treenasi, Pihka sai olla vilttiketjussa tällä kertaa. Cooper oli aivan täpinöissä kun pääsi pitkästä aikaan kirmaamaan agilityä ja Rexille se oli hyvä ympäristöharjoitus. Rexin kanssa tein targettia ja putkea.

putkeen2.jpg

Treenien jälkeen ajettiin Tuusulanjärven rannalle Vanhankylänniemeen Hopialla parkkiin, lenkitettiin koirat siellä ja keitettiin päiväkaffet. Hieno aurinkoinen syysilma oli saanut paljon ulkoilijoita liikkeelle eilisen kaatosateen jälkeen.

Kotona keräsin loputkin perunat talteen ja vielä löytyi yksi kesäkurpitsakin. Pikkuhiljaa alkaa olla aika pistää puutarhassa hommat talviteloille. Paljon ollaan saatu satoa viidestä perunasta!

perunasato.jpg