Viikonvaihde oli varsin täynnä ohjelmaa, mukavaa sellaista. Perjantaina päivällä kävin Anabelin kanssa katsomassa Galleria Forsblomissa ruotsalaisen Ernst Billgrenin näyttelyn (ja samalla muutkin tietysti mitä siellä oli). Ernst on kovasti in Ruotsissa ja siitä oli juttua Hesarissa. Aika mielenkiintoinen oli se, ajatuksia herättäneen näyttelyn jälkeen käytiin vielä Ekbergillä kaffella. Ihana melkein kesäinen päivä ihan ilman koiria! Illalla veli vaimoineen ja sisko tulivat kylään viikonlopuksi. Pennuilla riitti siis silittäviä käsiä :-)

Lauantai aamulla ulkoilutettiin pentuja aksakentällä porukalla kun yllättäen Piko tuli sinne jäniksen poikanen suussa! Apua! Onneksi muut koirat oli sisällä sillä oltiin nähty perjantai-iltana ne pienet jäniksen poikaset piha-aidan ulkopuolella. Mutta miten se pikku jänö oli eksynyt Piko suuhun? Se varmaan oli tullut verkkoaidan läpi meidän pihan puolelle. Onneksi Pikolla ei ole kovinkaan kummoinen hammaskalusto eikä muutenkaan ole mikään suuri saalistaja joten pyysin Piko irrottamaan otteen ja totesin pupun olevan aivan vahingoittumaton. Palautin pupun aidan toiselle puolelle ja toivottavasti emo siirtää poikaset parempaan paikkaan. Vieraat lähtivät siitä omille teilleen päiväksi ja meille tuli uudet vieraat Ruotsista kun pentujen isän Samin perhe tuli kylään valitsemaan omaa pentuaan ja tietysti muutenkin katsomaan pentuja. Onneksi sää oli ihanan aurinkoinen ja lämmin joten oltiin enimmäkseen pihalla. Pikkutuuli lähtee heinäkuussa Ruotsiin ja kutsumanimeksi jää Tuuli. Hauskaa!  Pian joukkoon liittyi kasvattaja eli Tuija Mikkelistä, mukanaan Fiini ja Irmeli mudineidit. Tuija teki pikkukakkosille pentutestin meidän autotallissa ja vieraat saivat seurata testin kulkua ja Kai videoi. Kaikki pennut olivat reippaita ja tykkäsivät leikkiä leluilla ja olivat kiinnostuneita ruuasta. Ääniherkkiä ei ollut kukaan. Joten ihan kelpo pentuja kaikki.
Ruotsalaiset ja Tuija lähtivät suuntaaman koteihinsa ja muut vieraat saapuivat retkiltään takaisin.  Pennut olivat varsin väsyneitä päivän ohjelmasta joten niitä ei enää tarvinnut pahemmin viihdyttää.

Sunnuntaina sää oli kerrassaan kesäinen ja lähdimme porukalla ihmettelemään Kaivarin merellisiä maisemia. Sama ajatus oli ollut aika monella muullakin ja rannoilla oli paljon ihmisiä liikenteessä. Käveltiin rantoja myöten Kauppatorille ja sieltä Senaatintorille cafe Engeliin kahville. Tomi ja Anni sekä Sinikka koira tulivat sinne ja yhdessä käveltiin Kaivarin puiston kautta takaisin autoille. Me palattiin kotiin ja vieraat jatkoivat matkaa kohti omaansa. Pari päivää aurinkoa ulkona näkyy naamassa vaikka kerrankin muistin laittaa aurinkorasvaa aika useasti. Mutta en valita. Toivotaan että tämmöistä on luvassa viimeisellekin lomaviikolle.