lyhtyvaaka.jpg

Se alkaa joulu häämöttää jo näköpiirissä monella tapaa; kauppojen jouluhässäkät, pikkujoulu kutsut ja treenikauden loppu. Vielä on kuitenkin treenejä jäljellä. -Keskiviikkona vielä kirmailtiin valkkuryhmän treeneissä ja juhlistettiin samalla meidän koutsin Liukan Villen huikeaa menestystä Pietarsaaren EO-karsinnoissa. - On se vaan niin hyvä! Meidän aina iloinen treeniryhmä oli siis normaaliakin hilpeämmissä tunnelmissa skumpan, kakun ja muiden herkkujen äärellä.

Perjantaina oli vuorossa toko treenit. Teemana ruutu. Pihkan kanssa on treenattava ruutua kolmessa eri osassa: ruutuun meno, ruudussa oikea paikka & asento ja ruudusta sivulle kutsuminen. Ja kaikki tämä ilman että Pihkura ei ala kiihtyä liikaa... - Joten kotiläksyjä riittää. Siinä sivussa harjoittelin myös kapulan pitoa sekä seuraamista. Molemmissa ollaan edistytty joten olen tyytyväinen itseeni ja tietysti Pihkaan. Lopuksi otettiin alokasluokan paikalla makuu. Sen Pihka osasi hienosti. Viimeinen toko kerta on aivan joulun alla koska Messarin näyttely hommat vie matot hallista ja tokoon tulee siis neljän viikon tauko. Kotiläksyksi saatiin alokasluokan liikkeisiin tutustuminen ja viimeisellä kerralla tehdään niitä kisanomaisesti. Nyt on ainakin hyvin aikaa harjoitella liikkeet kuntoon.

Lauantaina käytiin agility kisoissa HAU:n hallissa. Eka hyppäri rata sujui hyvin ihan loppumetreille saakka mutta sitten jostain aivan käsittämättömästä syystä muutin suunnitelmaa kolmanneksi vikalla esteellä ja ohjasin Pihkan hylylle! Siis WTF! Kun radalla vielä niitä nollia tuli vain kaksi kappaletta niin kyllä teki mieli hakata päätä petäjään. Note to myself: älä improvisoi, pysy suunitelmassa. Ehkä siten en ryssi nollarataa viimeisillä metreillä... huoh!
Toka rata oli agilityrata, siinä alku lähti jälleen hyvin, puolessa välin ohjasin huolimattomasti takaakierron joten siitä hylky, lisäksi Pihka karkasi kontaktilta sekä keinulta että A:lta joten piti se vielä korjata. Mutta hyvä juttu oli että loppusuoran Pihkura veti hienosti taakseen vilkuilematta.  Myös Kai kisasi Cooperin kanssa ja myös heillä tuli hyllyt pienten virheiden takia (jälleen Cooper hakeutui takaakiertoon väärässä paikassa).  Agility treenejä on vielä pari kertaa ja kisoja ensi viikonloppuna, sitten jäädään joulutauolle. Tarkoitus on myös sterkata Pihka tässä kohdin. Ollaan sitten tikissä ensi vuoden alussa.

Viikolla on satanut lunta pariinkin otteeseen, mutta sitten on taas mittari heilahtanut lämpöasteiden puolelle joten välillä on liukasta ja välillä vain märkää. Pieksun kynsi on parantunut hyvin, mutta on todella ärsyttävää ollut sen paketoiminen joka ulkoilulenkille. Ja Pieksu painelee piiloon heti kun näkee mun ottavan esille sidetarpeet. Ei kivaa meistä kummastakaan se. Lumi on tervetullutta, vesisadetta ja kuraa ei kaipaa. Eilen saatiin taas lunta ja onneksi tänään sitä on vielä vähän jäljelläkin. Toivotaan että ilmat vähän kylmenisi ja lumi pysyisi. Jotenkin kummasti se piristää mieltä. Tänään oli sopivan jouluinen fiilis laittaa jouluvalot paikalleen. Nekin piristää tässä kaamoksessa.

Tänään käytiin myös leffassa (taas!), tällä kertaa katsomassa Manifesto niminen juttu. Cate Blanchett on huikea näyttelijä, leffa on todella erikoinen, eikä siinä ole selkeää juonta. Oikeastaan teemana on tässäkin on taide ja taiteen määritelmä kuten viime viikonloppuna nähty the Squere.  Melkoisen tuhti pläjäys oli tämä. 
- Ehkäpä seuraavalle kerralla jotain vähän kevyempää?