Kain olo parani sen verran että jaksoi hakea kivituhka kuorman kasvihuoneen lattiaan ja tehdä pohjatyöt. Kun tulin koulusta niin käytiin hakemassa naapurista laatat ja sitten vähän pyöriteltiin ja pähkittiin miten ne kannattaa latoa.  Jotta homma etenee pikkuhiljaa. Seurakoirat osallistuivat hommaan riekkumalla pitkin pihaa ja piällysmies Pieksu istumalla keskellä kulkuväylää valvomassa kaikkea. Eilen nostelin jo agilityesteitä pihalle ja tein Pihkan kanssa pientä hyppytreeniä ja tänään purettiin lisää agilityesteitä kun tarvittiin niiden alta lava laattojen käyttöön. Tänä vuonna on ollut niin kuivaa että agilityä voi jo oikeasti treenata takapihalla. Jee! Joskus on pitänyt odotella pitkälle toukokuulle ennen kuin on voinut lähteä spurttailemaan nurtsia vaurioittamatta. 

paini.JPGkottis.JPG

Öisin on ollut vielä kylmä, viime yönäkin pikkuisen pakkasen puolella kävi mittari joten vielä pitää totutella kasveja pikkuhiljaa ulkoelämään. Pelargonit ja verililjapuu yöpyvät vielä sisällä. Kevätmessuilta ostamani pari joriinin juurakkoa laitoin multaan ja jätin ulos, sillä niitähän ei tässä vaiheessa pieni viileys haittaa.  - Toivottavasti.

Koulussa oli tänään avomaatyöpäivä eli kunnostettiin kaarikasvihuoneessa (sellainen päädyistä avoin) kasvatuslavoja ja istutettiin pieniä nauriin ja paksoin taimia, jaettiin ruohosipulituppaita ja siirettiin mäkimeiramin kasvustoja uusiin laatikoihin. Kasvihuoneessa oli todella kuuma vaikka se olikin auki molemmista päistä. Mullan lapiointi ja muu fyysinen urakointi äkkiseltään alkoi tuntua. Mulla ei ole muutenkaan hyvin hellettä kestävä pää joten piti ottaa välillä taukoa varjossa ja juoda vettä kunnolla. Ehkä se siitä sitten kun kroppa taas on tottunut lämpöön. Sen verran tuli oltua auringossa että naama on aika punainen, eipä tullut mieleen aamulla että tarttis aurinkorasvaa... -Ja kykkiminen tuntuu kyllä takareisissä. Varsinkin kun Pääsiäisen aikaan tuli jo muutenkin kykittyä kukkapenkkejä ja muita istutuksia hoitaessa. Talven jäljeltä tietää olevansa todellakin rupukunnossa. No tästä on suunta vain ylöspäin vaimitensemeni...

Paksoit eivät kaikki mahtuneet istutuslaatikoihin joten saimme ottaa ylimääräisiä pieniä taimia kotiin. Nauriitakin olisi saanut mutta niitä en halunnut ottaa, näitä ajattelin että on kiva kokeilla. Pienet taimet saavat vielä olla yläkerrassa muiden taimien seurana kunnes saan kaikki siirrettyä kasvihuoneeseen.

paksoit.JPG