Aika vähän on tullut kierrettyä Varsinais-Suomea ja koska halusin ehdottomasti nähdä Teijon Masuunissa olevan Creatures of nature -näyttelyn niin oli hyvä syy tehdä päiväretki sinne. Näyttely koostui valokuvaaja Mikaela Holmbergin ja floristi Päivi Lehden kukkapäähineistä ja valokuvataiteesta. Harmillisesti nämä teokset oli laitettu esille kahviotilaan eikä varsinaisen gallerian puolelle, mikä vaikeutti niihin tutustumista eikä aivan tehnyt oikeutta hienoille töille. Kiva oli, että siellä oli myös esillä nuo floristin työt mallinuken päässä joten saatoin vähän tutkailla millä tekniikalla ne oli toteutettu. Kaiken kaikkiaan nämä olivat kerrassaan hienoja ja omaperäisiä! Vau! Jos on mahdollisuus joskus näitä nähdä esillä niin suosittelen tutustumaan. Tässä muutama kuva kännykällä napsittuna.

luonto.jpg

tulppaanitytt%C3%B6.jpg

tumma.jpg

hortensia.jpg

Taidepläjäyksen jälkeen ajettiin Mathildedaliin, joka on kovin suosittu pieni kylä hieman Teijon eteläpuolella. Mathildedal on meren äärellä ja siellä on myös Matildajärvi jonka ympäri kiertää kiva luontopolku. Niinpä sitten lähdettiin patikoimaan n. 5,5 km lenkki järven ympäri. Polut olivat hyvä kuntoisia ja maasto helppokulkuista, enimmäkseen samanlaista kuin esim Luukin Kaitalammella. Polun varrella oli useita nuotiopaikkoja, mutta näin metsäpalovaroitus aikaan vain kahdessa isomassa sai tehdä tulet. Kai kävi virkistäytymässä uimassa, monessa paikoin oli hyvä hiekkaranta. Lisäksi oli pieniä saaria joihin päästi kävelemään pitkospuita tai pientä siltaa pitkin. Kaikkiaan oikein mukava hyvin hoidettu luontokohde vaikka ei maisemaltaan mitään vau efektiä meille ollutkaan.

mathildaj%C3%A4rvi.jpg

pihka_pitkos.jpg

mylly.jpgä

Patikoinnin perään käytiin vielä kävelemässä kylän raittia satamaan ja ihasteltiin kaffe kupposen äärellä tätä hienoa myllyä. Kotimatkalla ajettiin pikkuteitä pitkin Fiskarsin kautta ja ihasteltiin jälleen miten kauniita vanhoja taloja ja pihapiirejä näillä seuduin onkaan! Ja pidetty myös huolta niistä eikä annettu ränsistyä. Se on hienoa se.