Viikon aikana on ehditty tavanomaisia puuhia: agiliitoa (meillä meni viime valkkureenit sairaan hyvin!!), tokoilua (kotiläksyjen tekoa), paimennusta (tätien jaloittelua). Ja tietysti töitä. Torstai-illan extra ohjelmassa oli Kansallisteatterissa Seela Sellan 80-vuotis juhlakiertueen esitys "Pieni eläin".  Meno matkalla rautatietorilla käytiin syömässä nopsa iltapala kun siellä oli menossa kansainväliset markkinat. Varsin kätevästi aivan siis Kansallisen vieressä.  Itse esitys oli hyvin esittäjänsä näköinen, sympaattinen, iloinen ja vähän surullinenkin. Seela on kyllä rautaisessa kunnossa oleva ammattilainen joka hienosti improvisoi yllättävät tilanteet (kun esim. rekvisiittaan kuulunut jumppapallo karkasi katsomoon). Ja Kansallisteatteri on kyllä uskomattoman kaunis rakennus. Sitä kannattaa jo pelkästään käydä katsomassa.

Perjantaina töiden jälkeen nopeasti kamat kasaan ja auton keula kohti Itä-Savoa. Muutama muukin oli lähtenyt viikonlopun viettoon maalle, arvatenkin viikonlopuksi ennustettu aurinkoinen sää houkutteli porukat mökeille. Perille päästiin kuitenkin ilman suurempia ongelmia vaikka vähän ruuhkaista välillä olikin.
Lauantaina ohjelmassa sukulointia ja ehdittiin käydä pikaisesti myös Hälvässä mökillä kun Kai halusi päästä saunomaan ja olihan se koirille kiva päästä kirmailemaan vapaana. Sunnuntaina lähdetiin porukalla Ahvensalmelle pikkuveljen mökille keräämään tyrnejä kun hän itse ehtinyt niitä poimia. Omenoita oli myös ihan valtavasti ja niitä menikin ämpärillinen äidin mukaan. Tyrnit olivat venähtäneet vähän liian korkeiksi joten osa jäi keräämättä. Oli oikein ihana aurinkoinen syyspäivä joten päivä kului leppoisasti tyrnejä poimiessa ja saunoessa (tietysti). Terassilounas, koirien lenkitystä, kiireetöntä oleilua.

Kotimatkalla piti kuitenkin joutua ja taas riitti jonoksi asti tien päällä liikkujia. Onneksi radiosta tuli yle Suomen kanavalla tv-sarja tunnareiden toivekonsertti, hyvää musiikkia enimmäkseen ja hauskoja nostalgia muistoja.

puruvesi.jpg

Hälvän rannassa

h%C3%A4nn%C3%A4t.jpg

perhonentyrni.jpg

Herukkaperhonen

P1100212.jpg

Tyrnin poimintaa

 

Ja sunnuntain ilo uutinen tuli Sari L:ltä: Sari & Ässä toko kisoista 189,5 p, ykköstulos ja 3. sija! Onnittelut!