Viime keskiviikkona palasin pitkästä aikaan vanhan harrastuksen nimittäin piirtämisen pariin. Helsingin yliopistolla Porthaniassa on perinteinen Piirustussali jossa on myös harrastajille tarjolla piirustustunteja. Joinakin iltoinen on elävän mallin piirustusta ja toisinaan croquis piirtämistä. Piirustusalissa on aikanaan piirtäneet monet suomalaiset tunnetut taiteiljat ja siellä on olemassa vanhat kipsipäät ja mallipiirrokset, joita silloin oppilaat piirsivät mallista. Kalustus on myös todellakin vanhaa. Ohjaajana on piirustusmestari Vuokko Rossi joka oli oikein mukava ja innostunut ohjaaja. Piirtäminen oli jaksotettu 20 minuutin sessioihin ja välillä 10 minuutin tauko jotta malli sai jaloitella. Näiden välien aikana Vuokko neuvoi piirustustekniikkaa ja esitteli vanhojen mestareiden että omia töitään. Kaksi ja puoli tuntia hujahti nopeasti! Tein eka kertaa ikinä hiilipiirustuksen ja se oli kivaa vaikkakin vaikeaa kun käsi meinasi sotkea työn koko ajan. Ensi viikolla menen tutustumaan croquis piirtämiseen. Hauskaa!

IMG_4439.JPGIMG_4440.JPG

IMG_4438.jpg

Perjantaina käytiin katsomassa Helsingin keskustassa Oodin edessä kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa. Helsinki ja sen ystävyyskaupunki Peking ovat jo monta vuotta yhdessä kiinaseurojen ja yhdistysten kanssa järjestäneet kiinalaisen uuden vuoden vastaanottajaiset. Se on ihan kiva piristys tähän synkeään tammikuuhun. Aiemmin on aina työt haitannu tapahtumaan osallistumista sillä uusi vuosi vaihtuu klo 18 Suomen aikaa. Tällä kertaa päästiin paikan päälle katsomaan menoa. Hienointa oli tietysti paperilohikäärmeet ja Pekingin oopperan tanssioiden esitykset. Lopuksi oli vielä ilotulitus jossa oli onneksi panostettu enempi näyttävyytteen kuin meteliin.

IMG_4453.jpg

Töissä sain tehdä toisen kerran surulaitteen joka oli asiakkaan tilaustyö. Nyt tuntuu että homma alkaa pikkuhiljaa tuntua sujuvammalta. Tämä ala on jos mikä on sellainen että vain tekemällä oppii. Paljon paljon harjoitustunteja.

Tänään kävin Pihkan kanssa tokotreeneissä parin kaverin kanssa, mukava aurinkoinen pieni pakkaskeli oli mitä sopivin treenaamiseen vaikka Pihkan mielestä maa oli aluksi liian kylmä paikallaolo harjoitukseen. Treenit sujui hyvin ja sain jälleen puhtia jatkaa treenaamista kotona. Ensi viikko on sitten viimeinen vapaampi viikko ennen kuin koulunpenkki taas kutsuu.