Eipä olisi voinut paremmin Kain ja Cooperin kausi alkaa kuin tänään Riihimäen aksakisoissa. Heti eka hyppäri kulki aivan unelma hyvin ja hallitusti. Ja voitto selvällä erolla kakkoseen, etenemäkin oli yli 5m/s. Toinen aksarata oli melkoista säätöä mutta hyvin Kai sai pidettyä paketin kasassa ja veti jälleen voitto nollan. Tokaradalla se olikin ainoa nollarata. Pihkan kanssa juostiin vain hyppäri, valitettavasti se kosahti heti alkuun väärään päähän putkea, mutta jatkoin siitä ja loppu rata sujui kivasti. Olen oikein tyytyväinen Pihkan hyvään irtoamiseen eteenpäin ja putkiin ilman että se yhtään vilkuili ja kyseli taaksepäin. Alla kuva toka radan palkintojen jaosta.

rixu_11082018.jpg

Viikolla käytiin Pihkan kanssa paimenharkoissa Seutulassa. Tällä kertaa harjoiteltiin Maltan ristiä. Se vasta onkin haasteellinen kuvio! Siinä joutuu sekä ohjaajan että koiran aivot todella töihin. Monen kertaa hierottiin kuvioita mutta kyllä se rupesi sit sujumaan kohtuullisesti. Sitten vielä treenattiin Pihkalle "sano" käskyä. Se tarkoittaa tilannetta jossa lammas päättä ruveta hankalaksi eikä usko koiraa niin silloin koiran pitää sanoa vähän tiukemmin ja se on Pihkalle vaikeaa. Joten harjoiteltiin semmoisia tilanteita ja olin sen tukena käskemässä lampaita jos ne jämähti portin suulle. Lisää aivojumppaa siis Pihkalle!  Pihka vähän kuumui siinä joten tarkkana pitää olla ettei lähde taas hyvä rauhallinen työskentely hajoamaan tämän takia.

Kotona on keitelty karviaishilloa ja tein ensimmäistä kertaa lipstikkasuolaa. Eli kuivatin lipstikkaa ja sekoitin sen sitten sormisuolaan ja hieroin mortellissa hienoksi. Sitten purkkiin josta sitä on kätevä käyttää esim. keittojen mausteeksi. Kiva uusi käyttötapa lipstikalle!

lipstikkasuola.jpg

Viikonlopun aikana käydään agilityn Pohjoismaiden mestaruuskisat Ojangossa, siellä on hienoa tulosta tehnyt mm. Patrik ja Yenna Ruotsin minijoukkueessa. Patrik ja Yenna ovat tämän päivän tulosten perusteella kärjessä ennen huomista finaalia. Yennan isä on Sam, joka on myös Pikkukakkosten isä. Taidetaan huomenaamulla mennä katsomaan kisoja paikan päälle.