Tänä sunnuntaina olin "taas" Pihkan kanssa paimenharkoissa. Vasta tiistaina oltiin edellisen kerran. Silloin tehtiin poispäinajoa ja toisella kierroksella tehtiin taas kimppatreeni Rexin ja Pihkan kanssa. Rex selvästi jo innostui lampaista ja vaikutti lampaisiin.  Pihka oli jo paljon parempi kuin edellisellä kerralla. Tänään oltiin lajittelu teemakurssilla.  Laitumen etuosa oli kaameassa kunnossa - yhtä savivelliä. Pihka ei ymmärrettävästi halunnut siinä kävellä en oikeastaan minäkään, mutta minkäs teet kun lampaat piti siitä kohdin ajaa lajitteluränniin. Ensimmäisellä kierroksella Pihka protestoi aika tavalla liejussa treenaamista mutta onneksi se ei anna kuitenkaan periksi ja pienen väännön jälkeen saatiin homma tehtyä.

Toisella kierroksella kävi tuuri kun just sanoin vitsinä lampaille että menkääs tädit nyt tuonne ränniin ja ne sattumalta lähti sinne itse talsimaan, suurin osa meni siis vähän niin kuin vahingossa sinne ja saatiin aika helpolla homma tehtyä. Vähänks kaikkia nauratti - ai jaa ettei koiraa tarvita kun vaan kouluttaa lampaat!

Kolmannella kierroksella jälleen Pihkan kanssa vääntöä miten tehdään homma kun se ei vaan halunnut siinä liejussa kävellä. Lopulta saatiin sekin ihan ok tehtyä. Hyödyllinen ja kiva treeni mutta ehkä me nyt odotellaan pakkasia ennen kuin lähden tuon prinsessan kanssa uudelleen treenaamaan.

lajittelua25102020.JPG

Sillä aikaa kun me talsittiin savivellissä oli Kai ja poikakoirat JAU:n kisoissa talkoilemassa ja kisaamassa. Tai siis Cooper kisasi ja Rex oli sosiaalistumassa ja siedättymässä agilityhälinään. Cooper ja Kai vetivät hienosti kaksi hyppäri nollaa ja sijoittuivat toisella radalla toiseksi.

Rex on tällä viikolla selvästi alkanut osoittaa murkkuikäisen poikakoiran elkeitä -eka kertaa meinasi sen kanssa hermot mennä viime keskiviikon agilitytreeneissä kun se ei enää yhtään pysynyt paikollaan ja kiihtyi naapuri kentällä olevien metelistä. Nyt täytyy vaan olla malttia treenata paikalla olo kuntoon ja muutenkin pitkää pinnaa treeneissä. Positiivista tietty että intoa agilityyn näyttäisi olevan.