Päivitykset siis. Ja tänään oli vuoden viimeiset paimennustreenit. Tällä kertaa aamuvarhaisella ranskanpulla vei Nummi-Pusulaan Usvanummen tilalle. Yön pakkanen alkoi muuttua nollakeliksi ja sohjoksi joten tie oli paikoitellen varsin pliukas. Niinpä maltti oli valttia tien päällä. Onneksi ei ollut juurikaan muita kulkijoita joten sai ajella lähes rauhassa. Yön pakkasesta oli se ilo että maa oli vielä jäässä ja siis mukava treenata kun ei tarvinnut mutalällerössä kahlata.

Kyseessä oli teematreenit ja teemana oli ahtaat tilat sekä ruuan suojelu- viimeksi mainittu siis tarkoittaa että koiran pitää suojata esim. heinät niin että lampaat eivät ryntää sinne syömään omia aikojaan tai tiekuljetuksessa lampaat eivät mene naapurin pelloille syömään vaan koira blokkaa lampaiden yrityksen.

Ensin tehtiin ahtaiden tilojen treeniä ja se sujui Pihkalta oikein hyvin, se malttoi olla rauhallinen ja meni varmasti aidan ja lauman väliin ja työnsi lampaat rauhallisesti ulos "kolosta". Nämä oli kivat lampaat että ne eivät myöskään herkästi jäkittäneet vaan lähtivät melko helposti koiran alta pois. Myös ruuan suojaamisharjoitus sujui hyvin - itse asiassa Pihka teki työn ilman mitään mun ohjeistusta ja olin aika lailla hämmästyksestä ymmyrkäisenä kun se osasi sen ihan itse. Toiseen suuntaan ei mennyt ihan yhtä itsestään mutta aika nopeasti Pihka tajusi treenin idean. - Kun minä olin tajunnut miten mun pitää sitä ohjata. Ja päätin että tähän tehtävään kannattaa opettaa oma käsky sana joka on Pihkalla "tule".  Suuntakäskyt selvästi vain sotki hommaa ja aiheutti Pihkan protestointia kun se ei ymmärtänyt tässä yhteydessä niitä.

heinansuojaus.jpg

Muutoin joulu on mennyt laiskotellessa, kirjoja lukiessa, lisäksi vähän kyläilyä ja aivan liian paljon syömistä. Päivitin myös kukkablogia pitkästä aikaa.

Pikkuhiljaa aletaan katsoa kalenteriin agilitykisoja ja tarkoitus olisi reipastua myös tokon saralla. Mutta ensin vietetään uusi vuosi ja toivotaan kaikille onnellista uutta vuotta!

adventtikuva.jpg