Viime viikolla oli viimeiset koulupäivät Saaren kartanossa. Kaksi päivää perussidontaa kimppuja ja surusidontaa. Loppuvuosi on työharjoittelua ja kaksi näyttöä. Ensimmäinen näyttö on marraskuun alussa "Hyvinvointia luonnosta" ja toinen näyttö marraskuun lopussa jossa puutarha-alan ja kukkakaupan perusjuttujen osaaminen.  Joten ei tässä vielä voi levätä laakereilla, kirjallisia töitä ja näyttöön valmistautumista. Esimerkiksi sidontatöitä pitää vielä treenata sujuvimmiksi ennen näyttöä. Kotona olen askarrellut mm. tämmöisen vaahterakranssin. Olen jo vuosia halunnut toteuttaa vaahterakranssin mutta ei ole ollut materiaalia ja aikaa. Nyt sain naapurin pihasta käydä keräämässä pari muovikassillista vaahteranlehtiä ja yhden illan väkersin niistä pieniä kimppuja ja toisen illan kokosin kranssia. Aika komea tuli vaikkakin vähän toispuoleinen.

vaahterakranssi_kevyt.jpg

Eilen työpäivän jälkeen käytiin katsomassa Late lampaan uusi leffa Farmageddon. Oli taattua Late lammas meininkiä joskin selkeästi lapsille suunnattu, mutta oli siellä muutamakin aikuisille suunnattu vitsi/koukku mm. musiikissa. Sen jälkeen käytiin syömässä Makkaratalon Hey Poke -ruokapaikassa. Poken annokset ovat ns. bowl eli kulho annoksia jossa toisella puolella on riisiä ja toisella puolella "salaatti". Salaatti ilman salaatin lehtiä, siis vihanneksia ja kalaa, katkiksia tms. Jotenkin pliisuja oli ne ja minusta riisiä oli aivan liikaa ja se haalean makuisena ei oikein toimi. Mutta lähti sillä toki nälkä, en usko että toiste tarvii mennä.

Tänään tyhjensin kasvihuoneen lähes kokonaan, ajattelin kokeilla sinne sipulikukkien istuttamista. Olisi kiva jos siellä alkaisi keväällä kukkia jo vaikkapa krookukset ennen kuin lumet sulaa pihassa. 

Tein poistokukilla surulaite harjoituksen ja käytin siitä jääneet ylijäämä kukkia vielä pieneen kimppuun jonka nimesin "syysblush" kimpuksi. Ja pari ruusua päätyi "vessaruusuiksi".  Vähän piristystä kylppäriin.

 

kevyt_blush.jpg

vessaruusu.jpg

Ensi viikon ohjelmassa työharjoittelua ja vähän erilaista keikkaa mm. Finlandia taloon ja uuteen Tripla kauppakeskukseen... mielenkiintoista!